En Sıcak Konular

240 milyon liralık elektrik alacağından vazgeçildi

5 Ekim 2013 11:07 tsi
Borçlulara faiz affı Doğu’da da uygulanacak. Dün devir teslimi yapılan Van Gölü Elektrik Dağıtım (VEDAŞ), Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de 31 Ekim’e kadar ana borcun ödenmesi halinde 240 milyon lira alacaktan vazgeçti.

Elektrik dağıtım bölgelerinin özel sektörün eline geçmesinin ardından başlayan borçlulara faiz affı uygulamasına Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş de (VEDAŞ) katıldı. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerini kapsayan dört ilde 240 milyon lira düzeyinde alacaktan vazgeçildi. VEDAŞ’ın Türkerler firmasına hisse devir imza töreninde konuşan  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ekim ayı sonuna kadar borç ertelenmesinin daha fazla ödeme yapılmasına katkı sağlayabileceğini ifade etti. Kamu olarak faizlerin affedilmesiyle ilgili kanunen yapılandırma olmadan affa yetkili olmadıklarını aktaran Yıldız, özel sektörün beyaz bir sayfa açtığını kaydetti. Bakan Yıldız, dört ilde kamu hizmetinin özel sektör eliyle yürütüleceğini söyledi. 400 bin abonenin bulunduğu bölge 118 milyon dolara özelleştirilmişti.

Kampanya 31 Ekim’e uzadı

Türkiye’de elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirilmediği bölge kalmadığını belirten Bakan Taner Yıldız, 13 milyar dolarlık gelirin bütçeye aktarıldığını bildirdi. Türkerler firmasına hiçbir kamu malını satmadıklarını vurgulayan Bakan Yıldız “Varlık satışı mülkiyet satışı değildir. Kamu hizmetinin özel sektör eliyle yapılmasının önünü açıyoruz” dedi. VEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ise borçlu abonelerden ana para borçlarını ödeyenlerin faizlerini 30 Eylül’e kadar yatırmaları halinde affettiklerini belirterek, “Kampanyayı 31 Ekim’e kadar uzattık. 240 milyon liralık alacağımızdan vazgeçiyoruz” dedi. Türker, kaçak elektiriğe göz yummayacaklarını vurduladı.

YATIRIMLAR ELEKTRİK KALİTESİNİ ARTIRACAK

İçişleri Bakanı Muammer Güler, elektrik dağıtımında hizmet kalitesinden denetime varana kadar bir sorun olduğunu ifade ederek “Özelleştirme sürecine alınmasından sonra yatırımların yapılmaması da sıkıntıydı. İşletmelerin yeniden yapılması kaliteyi de artıracaktır. Kamu harcamaları da başka alanlara kaydırılacaktır” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, Van’da kayıptan fazla kaçak olduğunu belirterek, “Burası fakir fukarası bol olan bir memleket. Ancak en fakir, elektrik faturasını ödemeyecek olanlara da çare üretilmesi konusunda Kazım Türker Bey de düşüncelidir. Bugünkü durumdan çok daha iyi durumda olacaktır” dedi.

Star


Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,262 µs