En Sıcak Konular

'Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak'

5 Ekim 2013 08:13 tsi
'Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak' Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar..

Başbakan Erdoğan, demokratikleşme paketini açıkladıktan sonra çıktığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Programın ana gündem maddesi demokratikleşme paketi olurken, Erdoğan kamuoyunda merak edilen 5 konuda ilk kez çok net cevaplar verdi. Paketteki "Kamuda başörtüsüne özgürlük" adımından sonra merakla beklenen "Seçimlerde başörtülü aday gösterecek misiniz?" sorusuna "Evet" yanıtı verdi. Erdoğan, Ruhban Okulu için ise Atina'da yıkılan iki cami olduğunu belirterek, Yunanistan'a "Bu camileri yapmamızı izin verin, Ruhban Okulu'nu açalım dedik" diye konuştu. 2014 senaryoları için de ilk kez net mesajlar veren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için partinin görüşünü işaret etti. Erdoğan, programda asker adaylarına da uzun dönem askerliğin kısalacağı müjdesini verirken, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması için "Halimizden memnunuz" ifadelerini kullandı. Erdoğan şu mesajları verdi:

1- VAKTİ GELİNCE KONUŞULUR:
(Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili) Bununla ilgili bir kararım kesin olarak yok. Bizim bir sistemimiz var. Bu sistem istişareye dayalıdır. Partim bu noktada hangi görevi bana yıkarsa, hangi görevi benden isterse ben onu yapmanın gayreti içerisinde olurum. Siyasi noktadaki terbiyem de 40 yıldır hep böyle geldi. Bizim, kendi aramızda bu tür şeyler oturup konuşmadık. Ama vakti saati geldiğinde zaten partimizin yetkili kurulları da bizler de kendi aramızda konuşma imkanımız olabilir. Kimin olması ülkemiz için çok daha isabetli olur.

2- CAMİYE KARŞILIK OKUL:
Başbakan Erdoğan, Ruhban Okulu'nun açılabilmesi için şart koştu. Erdoğan, "Ruhban Okulları konusunu biz çözeriz. Bunu 11 yıllık dönemimde Yunanistan'ın Başbakan ve Dışişleri bakanlarıyla çok görüştüm. Bizim Atina'da yıkılan iki camimiz var. Fethiye Camisi'nin TİKA tarafından restorasyona izin verin, Ruhban Okulu'nu bir dakikada açarız" dedi. Yunanistan meclisi benim başmüftümü nasıl atayabilir? Yaptık yapıyoruz dediler, hep ipe un serdiler" dedi.

3- BAŞÖRTÜLÜ ADAYIMIZ OLACAK:
Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak. Sayısını ben şu anda veremem, kaç tane olacak. Şu anda aday tespitleri 1 Ekim'e kadar devam edecek. Bu müracaatların içinden belirlenecek. Kamuoyu araştırmalarımız 81 vilayette 1. aşamayı yaptık. Şimdi temayül yoklamalarına başlıyoruz. Tekrar kamuoyu araştırmaları yapacağız ve pey der pey adaylarımızı açıklayacağız.

4- ASKERLİK KISALACAK:
Askerliğin 12 aya düşmesi konusunda ön hazırlığımız var. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile mutabıkız. 12 ay olarak düşünüyoruz. Bu konuda bir çalışma şu an yürütülüyor. Kısa dönem yine aynı 6 ay olarak devam edecek. Bedelli konusunda daha önce yaptığımız çalışma geçerli. Uzman çavuşlarla ilgili talimatı da çoktan maliyeye verdim. Özlük haklarında iyileştirme yapılacak.

5- HALİMİZDEN MEMNUNUZ:
(Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması) Şu anda gündemimizde öyle bir durum söz konusu değil. Şu anda bana bağlı olarak zaten Genelkurmay Başkanlığı çalışıyor. Halimizden memnunuz, gayet iyi yürüyor.

"SOY AĞACI OĞUZ BOYU'NDAN"
Yayı n sonunda SABAH yazarı Hasan Celal Güzel, Başbakan Erdoğan'a kendi kitaplarından armağan etti. Başbakan'ın soy ağacını da hediye eden Güzel, "Siz de Mehmet Barlas gibi Oğuzlardan geliyorsunuz" dedi.

Sabah



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs