En Sıcak Konular

Putin 3 ülkeye müteşekkir

2 Ekim 2013 17:39 tsi
Putin 3 ülkeye müteşekkir Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye krizinde askeri çözümü öngören, ancak sonra Rusya'nın barışçıl çözüm için tüm araçların kullanılması yönündeki politikası ile hem fikir olan Türkiye, Fransa ve İngiltere'ye teşekkür etti.

Moskova'da VTB Kapital'in düzenlediği "Rusya çağırıyor!" adlı yatırım forumunda yaptığı konuşmada teşekkür eden Putin, "Türkiye, İngiltere ve Fransa'dan dostlarımız askeri senaryoyu çözüm için öngörüyorlardı. Ancak sonra genel olarak barışçıl yollarla sorunun çözümü için tüm araçların kullanılması yönündeki fikrimizle mutabakata vardılar." dedi.

Suriye'de barış sürecine etki edecek ülkelerin çabalarının koordine edilmesinin askeri güç kullanımından kaçınmaya katkı sağlayacağına değinen Putin, "Bizim koordineli eylemlerimiz devam ederse, uzun süredir acı çeken ve yıkımların artmasına neden olacak Suriye'de savaş seçeneğinden kurtulabiliriz..." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de krizin çözümü ile ilgili planın sadece kendilerine ait olmadığına işaret eden Rus lider, "Bu sadece bizim başarımız değil. ABD'nin, Bakan Barack Obama'nın ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki ortak çabamızın eseri." şeklinde konuştu. Putin, Çin, Hindistan, Brezilya, Arjantin ve Endonezya'nın askeri müdahale karşıtı tereddütsüz tutumlarına da dikkat çekti.

Şimdi Suriye'de kimyasal silahların nasıl imha edileceği konusunun görüşülmeye başlamasının doğru yolda olunduğunun işareti olduğuna değinen Putin, "Biz burada tek başımıza bir kredi almak istemiyoruz. Bu bizim ortak kredimiz. Bu ABD Başkanı Obama'nın da kredisi." ifadelerini kullandı.

Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs