En Sıcak Konular

Uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmıyor

2 Ekim 2013 12:17 tsi
Huzur ve güvenliğin sağlanmasının ardından Diyarbakır'da uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara göz açtırılmıyor.

Çözüm süreciyle sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar yoğunlaştırıldı.
 
Daha önce yaşanan şiddet olayları nedeniyle güvenlik gerekçesiyle operasyonların nadir düzenlendiği Lice-Hani-Kocaköy üçgenindeki alanlara Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı narko-terör soruşturması kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İI Emniyet Müdürlüğü narkotik ekiplerince hava destekli operasyonlar gerçekleştiriliyor.
 
Bu kapsamda son 5 ayda düzenlenen 200'e yakın uyuşturucu operasyonunda 47 milyon 893 bin 665 kök kenevir bitkisi ile 44 bin 605 kilogramı toz, 17 bin 309 kilogram da kubar olmak üzere 62 ton esrar ele geçirildi. Uyuşturucularla ilgili 480 kişi sorgulamalarının ardından savcılığa sevk edilirken, elde edilen uyuşturucuların piyasa değerinin yaklaşık 3 milyar lira olduğu kaydedildi.
 
"Süreci engellemek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterirler"
 
Dicle Üniversitesi (DÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu AA muhabirine, çözüm süreciyle huzurun hakim olduğunu belirterek, bu sayede güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadeleye ağırlık verdiğini söyledi.
 
Operasyon düzenlenen bölgelerde daha önce de uyuşturucu ekiminin yapıldığını ancak güvenlik nedeniyle bu alanlara operasyon düzenlenmediğini kaydeden Şeyhanlıoğlu, "Bu uyuşturucular yakalanmasaydı ülke genelinde satılacak ve tüketilecekti. Operasyonlar sayesinde Türkiye'de uyuşturucu kullanımı azalacak" dedi.
 

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs