En Sıcak Konular

Baykal şaşırttı: "Toptan'ı destekleyeceğim"

9 Ağustos 2007 14:35 tsi
Baykal şaşırttı: Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tutumu nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu'nun "bela mısın nesin" şeklindeki eleştirisi ile karşılaşan Baykal, Köksal Toptan'a itiraz etmedi. İşte Baykal'ın Köksal toptan ile yaptığı açıklama...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen Köksal Toptan'ı destekleyeceğini açıkladı. 
 
Baykal uzlaşmacı bir aday çıkması durumunda meclise gireceklerini ve oy verebileceklerini de belirtti.

AK Parti'nin meclis başkanı adayı Köksal Toptan'ın CHP Genel Merkezi'ne gelerek Deniz Baykal'la görüşmesi sonrası ikili basının karşısına çıktı. Toptan, başkanlık konusunda destek istediğini ifade etti. Değerlendirme sonrasında Toptan, Deniz Baykal ve Önder Sav'a teşekkür etti.

Deniz Baykal ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Grup kararı alınmasının söz konusu olmadığını ama kişisel olarak destek vereceğini ifade eden Baykal, "Kişiliğiyle, birikimiyle, deneyimiyle, tavırlarıyla güven veren bir parlamenterdir" sözleriyle Toptan'ı övdü.

Deniz Baykal meclis başkanlığı konusunda gösterilen bu yaklaşımın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gösterilmesi gerektiğini, Türkiye'nin böyle bir tavıra ihtiyacının olduğunu söyledi. Baykal bu doğrultuda AK Parti yönetimine son bir kez çağrıda bulunarak, "Her türlü dayatmadan uzak durmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toptan'ın meclis başkanlığı adaylığını hak edilmiş bir adaylık olarak niteleyen Baykal, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda AK Parti'den kimi desteklerdiniz? sorusuna "Bu isim Toptan olabilirdi" cevabını verdi.

Toptan'a "evet" derken Gül'e neden "hayır" dediklerinin sorulması üzerine Baykal şu cevabı verdi: "AK Parti'nin henüz adayı yok. Olursa fikrimizi söyleyeceğiz. Biz cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda tavrımızı net olarak ortaya koyduk. Başbakanın cumhurbaşkanlığı adayını uzlaşmayla belirleyeceğiz sözünü yerine getirip getirmeyecek mi? bunu bekleyip göreceğiz. Biz anayasamızın temellerini özümsemiş bir kişinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasını istiyoruz." 
 
Zaman



Bu haber 237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs