En Sıcak Konular

Resepsiyondan notlar

2 Ekim 2013 08:25 tsi
Resepsiyondan notlar Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, 24. Dönem 4. Yasama yılının başlaması dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda resepsiyon verdi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, yeni yasama yılı dolayısıyla Meclis'te verilen resepsiyona katıldı. Gül çiftini, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, kapıda karşıladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile katıldığı resepsiyonda, salonda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir süre sohbet etti.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP ve MHP'li bazı milletvekilleriyle de sohbet eden Gül'e bir süre sonra Başbakan Erdoğan da eşlik etti.
 
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile sohbet eden Gül ve Erdoğan, daha sonra salonun çıkışına yöneldi.
 
Bahçekapılı ilk defa Meclis'te Cumhurbaşkanı'nı karşıladı
 
Gül ve Erdoğan, burada TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile karşılaştı. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e, Bahçekapılı'nın ilk defa Meclis'te bir bayan başkanvekili olarak Cumhurbaşkanı'nı karşıladığını söyledi.
 
Bahçekapılı da refakati sırasında çok heyecanlandığını belirtti. Bunun üzerine Gül "(Bahçekapılı'ya) Unutursam öksür, bana haber ver, dedim. Neyse ona gerek kalmadan ben hatırladım" dedi.
 
Erdoğan'ın "Öyle mi?" sorusu üzerine Bahçekapılı "Evet" karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e, Bahçekapılı'nın ilk defa TBMM Genel Kurulu'nu yöneteceği bilgisini de verdi. Gül de hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Sohbetin ardından TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü aracına kadar uğurladı.
 
Erdoğan vekillerle sohbet etti
 
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, resepsiyon salonunda gezerek davetlilerle sohbet etti.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile sohbet eden Erdoğan, Özel'in eşinin rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
BDP'li Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık ile resepsiyon salonunda karşılaşan Erdoğan, Sakık'ın demokratikleşme paketini hatırlatarak, "Pakete hem yergilerimiz var hem övgülerimiz var", Hasip Kaplan'ın da "İleride daha rahat konuşmamız gereken bir iki konu daha var" sözleri üzerine "En orta yolu bulan açıklamayı, boş tarafı değil dolu tarafı görmeliyiz" dedi.
 
Hasip Kaplan'ın sürecin hassas bir dönem olduğunu anımsatarak, "Mecburuz bunları da görmek zorundayız" demesi üzerine ise Erdoğan, "Arada sırada marifet iltifata tabidir" karşılığını verdi. 
 
Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Hasip Kaplan da bardağın yüzde 10'u dolu olsa bile yüzde 90'ı anlatmanın zor olduğunu belirterek, "Ama şöyle de bir süreç olayı var: Barış oldu bu sene, kimse ölmedi. Çocuklarımız dağdan inecek, içerdekiler çıkacak" diye konuştu.
 
Sırrı Sakık da herkesin nefesini tutarak paketi beklediğini ifade ederek, "Mesela Terörle Mücadele Yasasından hepimiz yaralıyız. Onlarca, binlerce insan içerde. Böyle bir beklenti vardı. Yerel yönetimlerle ilgili değişiklikle alakalı bir beklenti de vardı" dedi.
 
Sakık ve Kaplan'ı dinleyen Erdoğan'ın cevabı, "Hayırlısı bakalım" oldu.
 
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek ile fotoğraf çektirerek, resepsiyon salonunun üst katında görüntü alan kameralara el salladı.
 
Birlikte salondan çıktığı Cumhurbaşkanı Gül'ü aracına kadar uğurlayan Erdoğan, daha sonra TBMM'den ayrıldı.
 
Resepsiyondan notlar
 
Van depremi ve terör olayları nedeniyle iki yıldır iptal edilen Meclis'in açılış resepsiyonları, bu yıl kalabalık bir misafir grubunu ağırladı.
 
Çiçek çifti, saat 19.00 olan resepsiyon saatinden 10 dakika önce salondaki yerlerini alarak, davetlileri karşıladı. Davetliler ile tek tek tokalaşan Cemil Çiçek ve eşinin liderler arasındaki ilk konukları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'nun hemen ardından salona MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki milletvekilleriyle geldi. Muhalefet liderlerinden sonra ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile resepsiyona katılarak, Çiçek ile tokalaştı.
 
Resepsiyonda Gül, resepsiyonda MHP Grup Başkanvekilliğine seçilen Yusuf Halaçoğlu'nu da kutladı.
 
Çiçek, Gül ve Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı. Önce Gül, ardından Erdoğan makam araçlarına binerek, resepsiyondan ayrıldı.
 
Kılıçdaroğlu ise resepsiyonda 10 dakika kaldı.
 
Çiçek, Bahçeli'nin yanına gelerek, "Ayağınıza sağlık" dedi.
 
Bu sırada Çiçek'e, anayasa çalışmalarının kendisini yorup yormadığı soruldu. Çiçek, siyasette yorulmanın olmayacağını söyledi.
 
Bu yıl resepsiyonun kalabalık olduğunun belirtilmesi üzerine Çiçek, "Oluyor işte" dedi.
 
Resepsiyona, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Davetliler için zengin bir menü de sunuldu. Yaklaşık bin kişilik ikram hazırlandı.

aa



 

Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs