En Sıcak Konular

Bahçeli Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi

1 Ekim 2013 13:18 tsi
TBMM'deki partisinin ilk grup toplantısında milletvekillerine hitap eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı ve tarihi olarak da tarif ettiği sözde demokratikleşme paketi her haliyle milletimiz adına büyük bir utanç vesikasıdır. Başbakan Erdoğan, bu paketi, gerçekten de Türkiye’nin demokratikleşme tarihinin, özellikle de son 11 yıllık buhran döneminin tabii bir sonucu olarak görüyorsa; bu demektir ki, aklını Kandil’de, zekâsını da İmralı’da kaybetmiştir." dedi.

TBMM'deki partisinin ilk grup toplantısında milletvekillerine hitap eden Bahçeli, sözlerine, "Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem 4. yasama yılına başlarken partimizin ilk grup toplantısını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz." diyerek başladı.

Bahçeli, "Bu Yasama Yılı’nın diğerlerine kıyasla zahmetli ve çetin geçeği güçlü bir ihtimaldir. Gelecek yıl ki, Mahalli İdareler Seçimleri ve arkasından yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi siyasetin tansiyonunu da artıracaktır. Başbakan Erdoğan bu iki seçim öncesinde Türkiye’yi yine ip gibi gerecek, cepheleşmeleri ileri merhalelere taşıyacaktır. Bunu görmek, bunu bilmek ve buna da her anlamda hazır olmak lazımdır. Anlaşılıyor ki, AKP bayatlamış taktiklerini, artık cılkı çıkmış istismar politikalarını, yavan ayak oyunlarını yaygınlaştıracaktır. Başbakan Erdoğan’ın antidemokratik tercihleri, zora ve zorbalığa dayalı hamleleri iyice sıklaşacaktır. Çünkü Başbakan’ın dümeni kırık, pusulası bozuk iktidar gemisi su almaya başlamıştır. Başbakan Erdoğan ani, kıvrak ve çok vahim manevralarla batmaktan kurtulmak için çirkeflik ve çirkinlikte kural ve insaf tanımayacaktır." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağır cümlelerle eleştiren Bahçeli, şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan’ın kalbi, kararları, feraseti ve siyasi kişiliği PKK, İmralı canisi ve küresel güç merkezleri tarafından makasa alınmıştır. İşin tuhaf tarafı düştüğü halin ne denli içler acısı olduğunu henüz kavrayamamasıdır. Yalancı baharlar, sanal icraatlar, ürkek diklenmeler, gevşek ve kaypak duruşlar, yanardöner açıklamalar, temelsiz atışlar, hayal satıcılığı, hayalet avcılığı Başbakanla özdeşlemiş, Başbakanla bütünleşmiştir."

Demokratikleşme paketini de eleştiren Bahçeli, "İşte böylesi bir zihniyet demokratikleşme paketleriyle milletimizin gözünü boyamaya, PKK taleplerini bir bir karşılayarak bölücülere ustalık gösterisinde bulunmaya kalkışmıştır. Evet, Başbakan ustadır, ama bölünme duvarının mimarisinde ustalaşmış ve uzmanlaşmıştır. Evet, Başbakan ustadır, ama gücü yeterse ancak ve ancak yıkımın ve çözülmenin ustalığıyla anılacak, bu leke de bozuk sicilini kapkara yapacaktır." şeklinde konuştu.

Bahçeli, şöyle konuştu: "Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı ve tarihi olarak da tarif ettiği sözde demokratikleşme paketi her haliyle milletimiz adına büyük bir utanç vesikasıdır. Başbakan Erdoğan, bu paketi, gerçekten de Türkiye’nin demokratikleşme tarihinin, özellikle de son 11 yıllık buhran döneminin tabii bir sonucu olarak görüyorsa; bu demektir ki, aklını Kandil’de, zekâsını da İmralı’da kaybetmiştir. Bizim bu paket açıklanmadan bir gün evvel ne söylemişsek, neyi öngörmüşsek doğru çıkmış, Allah nazardan saklasın, Başbakan bizi bir kez daha mahcup etmemiştir.
 
Biz bu paket serisinin ne ilk, ne de son olacağını söylerken kendisi bir gün sonra bizi doğrulamış ve PKK’ya teslimde dur durak bilmeyeceğini ispatlamıştır. Paketin muhteviyatını yorumlamaya geçmeden evvel üzerinde durmayı faydalı gördüğüm önemli konular bulunmaktadır. Bir defa bu paket demokratikleşme parolasıyla hazırlansa da, usul ve esas bakımından anti demokratik olup, demokrasinin ruhu ve lafzıyla çelişmektedir.
 
Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, ama kimsenin fikri sorulmamıştır. Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, kimsenin, hele ki, AKP’nin değerli milletvekillerinin bile haberi olmamıştır. Ve daha da yürek burkucu olanı ise, bu paketin PKK’nın emrivakilerini, tehditlerini, bölücü oburluğunu ve kan tutkusunu tatmine yönelik olarak kaleme alınmış olmasıdır. Görünen odur ki, Başbakan Erdoğan vicdan tapusunu, iradesinin şifrelerini PKK’ya ve İmralı canisine siyasi ikbal uğruna haraç mezat satmıştır. Bu altından kolay kolay kalkılmayacak bir ayıp ve rezalettir."

cihan


Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs