En Sıcak Konular

Bozdağ'dan Alevi açılımı açıklaması

1 Ekim 2013 12:55 tsi
Bozdağ'dan Alevi açılımı açıklaması Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında, ’demokratikleşme paketi’ ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘Alevi açılımı’ konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirterek “Bu çalışma bittiği zaman yeni adımlar atılacaktır.” dedi.
 
Demokratikleşme paketinde Aleviler konusunda adımların olmadığına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışma başlatıldığını hatırlattı. Bozdağ, “Bu paketin içerisinde bu çalışmanın olacağına, bu çalışmadaki bütün konuların olacağına dair bizim bir açıklamamız olmadı. Ama konuda şu da olacak, bu da olacak diye yazılanlar oldu. Beklentileri onlar belki farklı bir noktaya veya bu pakete odaklandırdı. Bizim bundan önce yaptığımız çalışmalarda ortaya koyduğumuz samimiyet bunu açıkça ortaya koyuyor. Bu çalışma bittiği zaman yeni adımlar atılacaktır ve bu konularda da gerekli değerlendirmeler şu anda çalışma içerisinde yapılıyor bittikten sonra kamuoyuyla biz bunu paylaşacağız.” dedi.

ALEVİLERİ DE İLGİLENDİREN DÜZENLEMELER

Pakette Alevileri de ilgilendiren düzenlemeler olduğunu belirten Bozdağ, “Bu paketin içerisinde toplumumuzun pek çok kesimini ilgilendiren, esasında 76 milyonun tamamını ilgilendiren konular var. Bu paketin tamamı bütün Alevi vatandaşlarımızı da ilgilendiriyor. Sadece Niğde Üniversitesi’nin isminin değiştirilmesi değil, ayrımcılıkla ilgili düzenleme olsun, nefret suçlarıyla ilgili düzenleme olsun, diğer bütün düzenlemeler de esasında bütün herkesi ilgilendiren düzenlemeler.” diye konuştu.

YAŞAM TARZINA GARANTİ

Bozdağ, demokratikleşme paketindeki adımların önemine işaret ederek şöyle konuştu: ”Bu bizim hazırladığımız ilk paket değildir, son paket de olmayacaktır, Türkiye’nin ihtiyaçları, Türkiye’de yaşadığımız sorunlar bu konularda başka adımların atılmasını da getirecektir. Bu paketin içerisinde yer alan her konu etnik birtakım nedenler veya dini birtakım nedenler, insanların sahip olduğu farklı sıfatlar nedeniyle yapılmış düzenlemeler değil. Bu düzenlemelerin tamamı Türkiye’mizde yaşayan hem Alevi anlayışına sahip vatandaşlarımız, hem farklı etnik kökenlere sahip insanlarımız, herkes için geçerli. Seçim barajı düştüğünde bundan Alevi vatandaşlarımız istifa etmeyecekler mi? Edecekler. Yaşam tarzına müdahale, herkesin yaşam tarzını garanti altına alan, teminat altına alan, müdahale edene ceza öngören, yaptırım öngören bir anlayış herkesi ilgilendirmiyor mu? İnancının gereğini yaşama konusunda da yine burada teminatlar getiriliyor. Sadece hürriyet alanı açılmıyor, bu hürriyet alanının ortaya koyduğu teminatlara birileri müdahale ettiği zaman, insanların yaşam tarzlarına, dini inançlarına göre müdahale ettiği zaman onları cezalandıran adımlar attık.”

cihan


Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs