En Sıcak Konular

Aday adaylarına 'CHP'li olmanın anlamı'

1 Ekim 2013 11:31 tsi
CHP'de haziran ayında başlatılan yerel seçim aday adaylarına yönelik eğitim programına 11 binin üzerinde başvuru oldu. Programa katılanlara "CHP'li olmanın anlamı" anlatılıyor.

CHP'nin, 2014'de yapılacak yerel seçimlere yönelik bu yıl haziran ayında başlattığı "Yerel Yönetim Aday Adayı Eğitimi Programı" sürüyor.

Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı'nın koordinasyonunda Parti İçi Eğitim Birimi'nce yürütülen çalışmada, seçimlerde belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyesi aday adayı olarak başvuracaklar ile muhtar adaylarına yönelik eğitim veriliyor.

Aday adaylarının CHP'nin resmi internet sitesinden başvuru yaparak katılabildikleri eğitim programı bütün şehir ve büyükşehir kapsamında olan 30 il için iki gün, diğer 51 il için ise bir gün olarak gerçekleştiriliyor.

CHP'Lİ OLMANIN ANLAMI

Programda aday adaylarına, ''CHP'li olmanın anlamı, partiye üye olmanın getirdiği sorumluluklar ve parti programı'' gibi konularda ''temel üye eğitimi'' veriliyor. Bunun yanında başarılı yerel yönetim modelleri ile proje bazlı çalışmalar da aday adaylarına aktarılıyor.

"11 BİN BAŞVURU"

Gelecek aylarda da sürdürülecek eğitim programına 11 bin kişi başvurdu. Haziran ayından bu yana yürütülen çalışma kapsamında 6 bin 500 CHP üyesinin eğitimi tamamlandı. Aralık ayı sonuna kadar başvurularının tamamının eğitim programına katılması planlanıyor. Eğitim programını katılanların çoğunluğunu erkekler oluştururken, kadın aday adaylarının oranı yüzde 26'da kaldı.

ADAYLAR İÇİN DE EĞİTİM ÇALIŞMASI

Eğitim çalışmalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada programa gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini, ancak başvuru sayısının Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimini açıklaması ve kamu görevlileri için aday adaylığı sürecinin başlamasının ardından artmasını beklediklerini söyledi.

Temel amaçlarının aday adayı olarak başvuran bütün üyelerin bu eğitimden geçmesi olduğunu belirten Sarı, "Bu eğitim çalışmasında bir ana çerçeve sunuyoruz. Bir anlamda seçim dönemindeki propaganda çalışmalarının da eksenini tanımlamış oluyoruz. Bu çalışmalara katılan arkadaşlarımızın tümünün aynı zamanda bir parti aktivisti olduğunu ve seçim döneminde etkin bir propaganda çalışmasının içinde yer alacaklarını biliyoruz" diye konuştu.

YSK takvimine uygun olarak gerçekleşecek süreçte adaylıkları kesinleşmiş olan üyeler için de aday eğitimi programı hazırladıklarını aktaran Sarı, bunun daha teknik ve seçime yönelik bir çalışma olduğunu belirtti.

Eğitim programına katılan aday adaylarının, toplantılara geldiklerinde "biz bunları zaten biliyoruz" dediklerini ifade eden Sarı, ancak eğitimin ilerleyen saatlerinde farklı bakış açıları kazandıkları, görüş alışverişinde bulundukları için memnun ve olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını da söyledi.

Sarı, seçimlerin ardından da seminerler aracılığıyla çeşitli aşamalarda görev yapan üyelere yönelik eğitimin süreceğini anlattı.

aa

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs