En Sıcak Konular

Nükleer kumar!!!

1 Ekim 2013 10:23 tsi
Nükleer kumar!!! Amerikanın nükleer başlıkları kimlere emanet?

"ABD Stratejik Komutanlığının nükleer güçlerden sorumlu başkan yardımcısı Koramiral Tim Giardina, kumar tutkusu olduğu şüphesiyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı. BBC'nin Washington yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre Giardina görevinden geçtiğimiz eylül ayında uzaklaştırılmasına rağmen olay kamuoyu ile yeni paylaşıldı. Koramiralin sıkça uğradığı Iowa'daki kumarhane, Giardina'nın sahte kumar fişlerini nakit paraya çevirmek istediğini tespit etti. ABD Silahlı Kuvvetler sözcüsü, kumar fişlerinin büyük miktar paraya tekabül ettiğini belirtti."

Tam da Suriye'de Esad rejimine karşı askeri müdahale düşünülürken, böylesine önemli bir pozisyonu işgal eden generalin kumar meselesi yüzünden koltuğundan olması büyük tesadüf. Ancak tesadüfün daha büyüğü Storyleak sitesinden Mikael Thalen'in dikkat çektiği bir meselede ortayta çıktı. Thalen'in tespitlerine göre ABD'nin nükleer gücünün başındaki generali yakan mesele kumardan öte, nükleer başlıklarla ilgili olabilir. Koramiral Giardina'nın soruşturmaya uğradığı günlerde Texas'taki bir askeri üsten "kanun dışı" şekilde nükleer başlıklar taşındığı iddia ediliyor. Tesadüf burada bitmiyor, gene aynı günlerde Cumhuriyetçi Parti'den Senatör Lindsey Graham, Amerika'nın bir an önce Suriye'ye saldırması gerektiğini aksi halde İsrail ile İran arasında Tahran'ın nükleer faaliyetlerinden dolayı savaş çıkacağını, Amerika'nın da kendi evinde nükleer başlıkla vurulacağını söylüyor.  Bütün bunlar peşpeşe yaşanmış, Thalen'e göre. Hikayede bazı boş kısımlar olsa da -örneğin Kanun dışı nükleer başlık transferi nasıl ve neden yapılır bir soru işareti- bu kadar olayın aynı zaman diliminde yaşanması, "kumar hikayesinin" pabucunu dama atmaya yeter. Hiç zorlanmadan ABD içerisinde "derin devlet" tarafından yazılmış nükleer bir terörist saldırının hikayesini görebilirsiniz.

Hatırlatalım, geçtiğimiz sene tam da bu vakitlerde Amerikalı bir başka üst düzey güvenlik görevlisinin skandal haberi patlamıştı. ABD Merkezi Haberalma Örgütü CIA'nın Başkanı David Petraeus'un biyografisini yazan Amerikalı ünlü yazar Paula Broadwell ile evlilik dışı ilişki yaşadığı ortaya çıkmış, Petraeus görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. O günlerde Petraeus'un Amerikan yönetiminde üst düzey bir hesaplaşma yüzünden tasfiye edildiği dillendirilmişti. O tasfiye hala devam ediyor olmasın?

www.iyibilgi.com  özel

Bu haber 2,514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs