En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan paket hakkında ilk yorum

1 Ekim 2013 10:08 tsi
''Hiçbir derde derman olmayacak yetersiz, statükocu, kötü kopya...''

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketiyle ilgili ilk değerlendirmesini MYK’da kurmaylarına yaptı: “CHP'nin Meclis'e sunduğu tekliflerin eksik ve kötü kopyası... Çok büyük beklenti oluşturuldu ama dağ fare bile doğurmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasını evinde takip etti ve daha sonra Turgut Özakman’ın cenazesine katıldı. Tören sonrasında paketle ilgili bir açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, genelmerkeze geçerekMYK üyeleriyle paketi değerlendirdi.
 
CEZAEVİ ZİYARETİ
 
Kılıçdaroğlu’nun bu sabah cezaevindeki CHPMilletvekili Mustafa Balbay veMHPMilletvekili Engin Alan’ı ziyaret edeceği ve genelmerkezde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla demokratikleşme paketine ilişkin görüşlerini aktaracağı bildirildi. Habertürk’ün edindiği bilgiye göre,MYK üyelerine paketin beklentileri karşılamadığını ifade eden CHP Lideri “Bu paket, hiçbir derde derman olmayacak, yetersiz, statükocu, günü kurtarmaya yönelik bir pakettir. İçinde de hiçbir şey yok. Ülkenin temel, can yakıcı alanlarına hiç dokunmuyor. ‘Bununla idare edin, benden bu kadar’ anlayışı hâkim. Paket ambalajının gerisinde kaldı.
 
Paketin edebiyatı büyük kendisi küçük. Çok büyük beklenti oluşturuldu ancak dağ fare bile doğurmadı” dedi. Paketteki bazı önerilerin CHP’nin kanun tekliflerinin “kötü bir kopyası” olduğunu vurgulayan CHP Lideri’nin, “Üstelik bunlar kopya çekmesini de bilmiyorlar. Paketteki öneriler, CHP’nin kamuoyuna açıkladığı 18maddelik demokrasi ve özgürlük bildirisi ileMeclis’e sunduğu kanun tekliflerinin çok gerisinde kaldı” ifadesini kullandı. Bu arada CHP kurmayları kendi önerileri ile AK Parti’nin önerilerini tablo haline getirdi.
 
CHP’NİN PAKETTE OLMAYAN ÖNERİLERİ

 
CHP’nin daha önce Meclis’e sunduğu önerilerden bazıları şöyle:  Düşünce ve ifade özgürlüğü güvence altına alınsın.  Gizli tanık hukukuna ve yasa dışı dinlemelere son verilsin.  Faili meçhuller çözümlensin.  Nevruz resmi bayram olsun.  Diyarbakır Cezaevi müze olsun  Mayınlı araziler temizlenip köylülere verilsin.  Dersim arşivleri açıklansın.  Koruculuk sistemi kaldırılsın.
 
CHP’NİN PAKETTE YER ALAN ÖNERİLERİ
 
AK Parti Hazine yardımını yüzde 3 önerirken, CHP partilerin oy oranında yardımı savunuyor.  AK Parti seçim barajının yüzde 5’e çekilmesini veya dar bölge sistemini önerirken, CHP seçim barajının yüzde 3 olmasını istiyor.  Partilerin çalışmalarında Türkçe’den başka dil kullanmaları ve nefret suçlarının cezalandırılmasına ilişkin AK Parti’nin önerileri ile CHP’nin de kanun teklifleri birbirine benziyor.  CHP pakette yer alan toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin düzenlemenin ise kendi önerilerinin gerisinde olduğunu savunuyor.

HaberTürk


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,286 µs