En Sıcak Konular

Bakan Kılıç, Zafer Yürüyüşü'ne katıldı

30 Ağustos 2013 19:41 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" projesi kapsamında 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" projesi kapsamında 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katılmak üzere Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesine gelen Kılıç, cuma namazını Zafertepe Camisi'nde kıldı.
 
Daha sonra belediye binasında öğle yemeğini yiyen Kılıç'ı, çıkışta "Mertsin, yüreklisin, gönüllerdesin, gençliğin abisi Kütahya'ya hoşgeldin" yazılı pankartla karşılayan bir grup üniversite öğrencisi, üzerinde bakanın fotoğrafı olan çini tabak hediye etti.
 
Zafertepeçalköy Belediye Başkanı Arif Teke'nin de Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın maketini armağan ettiği Kılıç'a, ayrıca üzerinde adının yazılı olduğu Kütahyaspor'un forması verildi.
 
Ardından Zafer Abidesi'nde düzenlenen törene katılan Kılıç, kendisini gazi babası Hüseyin Kaçmaz'dan kalan çarığı ve diğer kıyafetlerini giyerek karşılayan Turgut Kaçmaz'la bir süre sohbet etti.
 
Kaçmaz, babasının Balkan, Çanakkale, İstiklal savaşlarına katıldığını ve 1994 yılında en yaşlı Çanakkale Gazisi olarak vefat ettiğini bildirdi.
 
Bakan Kılıç, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve diğer protokol üyelerinin Zafer Abidesi'ne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
 
Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Bu zafer, askeri, siyasi ve hukuki sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağının dünyaya ilanı olmuştur" dedi.
 
Kılıç ve beraberindekiler, törenin ardından 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı. 
 
Kılıç:  "Ecdadı unutmayacağız"
 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Büyük Zafer'in 91. yıl dönümünde Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe'de düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" adlı programda yaptığı konuşmada, geçen yüzyılı bilmeyen nesillerle gelecek yüzyılı inşa etmenin mümkün olmadığını söyledi.
 
Kılıç, gençlere bugünü unutmamalarını tavsiye ederek, "Ecdadı unutmayacağız, soyumuzu inkar etmeyeceğiz, kökümüzle iftihar etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Kılıç, öte yandan, konuşmalar sırasındaki sağanak üzerine, "10 binlerce genç kardeşim, bu çadırların, ağaçların altında ıslananlar, inanıyorum ki sizlerin dün geceden beri okuduğunuz Fatiha'lar, İhlas'lar, Felak ve Nas'lar şu an adeta şehitlerimizin gözyaşı olarak üzerimize yağıyor. Allah kabul etsin. Bugün sıradan bir gün değildir diye düşünüyorum. Ağustos ayının 30'unda Kütahya'da, Afyonkarahisar'da, Dumlupınar'da, Zafertepe'de yağmur yağdığı pek vaki değildir. Bugün sizin üzerinize yağmur yağıyor. Bugün sizinle birlikte şühedanın üzerine yağmur yağıyor. Adeta cennet damlacıkları bir kere daha toprakla buluşuyor" diye konuştu.
 
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile tören birliklerini denetleyip, halkın bayramını kutlayan Kılıç, program sonunda 7. Büyük Zafer Koşusu'nda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını verdi.
 
Bu arada, kutlama etkinlikleri kapsamında Zafertepe Müzesi'nde hazırlanan "Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya" konulu fotoğraf ile "Tarihi silahlar" sergilerinin açılışı, Bakan Kılıç tarafından yapıldı.
 
Program, geçit töreninin ardından Serdar Tuncer'in sunduğu şiir dinletisi ve Ertuğrul Erkişi'nin verdiği konserle sona erdi.

aa


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs