En Sıcak Konular

İskender alarmı

30 Ağustos 2013 08:52 tsi
İskender alarmı Şam'daki kimyasal saldırının ardından sınırlı müdahaleye karşı Türkiye'yi hedef alabileceği düşünülen Şam yönetiminin tüm askeri üs ve merkezleri yakın takibe alındı.

Sahip olduğu 700 füzeden 290'ını Türkiye'yi menzili içine alacak şekilde Tartus ve Lazkiye'ye taşıyan Şam yönetiminin askeri merkezleri mercek altına alındı. Gölbaşı, Diyarbakır ve Adana'daki gözlem tesisleri bölgeye kilitlendi.

Şam'daki kimyasal saldırının ardından sınırlı müdahaleye karşı Türkiye'yi hedef alabileceği düşünülen Şam yönetiminin tüm askeri üs ve merkezleri yakın takibe alındı.

Sahip olduğu 700 uzun menzilli füzeden 290'ını Tartus ve Lazkiye kentlerine taşıyan Suriye'nin attığı her adım tüm olanaklardan yararlanılarak izleniyor. Bölgeden gelen istihbarat üzerine, Göktürk uydusunun havadan takip sisteminin koordinatlarını bu bölgeye yoğunlaştıran güvenlik birimleri, bölgeye konusunda uzman 21 personeli sevk etti.

Türkiye, elindeki 700 füzeden 290 adetini Lazikiye ve Tartus'a taşıyan Esed yönetiminin hareketliliği takip edilirken, Rusya'nın el altından Suriye'ye sattığı düşünülen ve Şam yönetiminin elinde sınırlı sayıda olduğu düşünülen, radar sisteminde tespit edilmesi oldukça gün olan İskender füzeleri için de alarma geçti. Bu füzelerin radar sistemindeki takibi konusunda yurt dışından iki uzmanın Türkiye'ye geldiği bildirdi. Bu füzelerin menzili ise 500 kilometreyi buluyor.

İSTİHBARAT AĞI

Olası saldırıları önceden kestirmek için harekete geçen Türkiye, bölgeyi yakın markaja alacak. Ankara Gölbaşı, Diyarbakır ve Adana'daki gözlem tesislerini büyük ölçüde bölgedeki istihbarat için kullanmaya başlayan Türkiye, Suriye sınır hattında ve iç kesimlerinde istihbarat ağı çalışmalarına hız verdi. Bölgeden gelecek tüm istihbarat MİT tarafından koordine edilecek.

Yetkililer, 'Hudut birliklerimiz her türlü savaş koşullarına göre hazırlıklı. Gerektiğinde muharip anlamda cevap veriliyor' dediler.

Yeni Şafak



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs