En Sıcak Konular

AFAD'dan kimyasal saldırı önlemi

30 Ağustos 2013 08:44 tsi
AFAD'dan kimyasal saldırı önlemi
Suriye’den gelecek kimyasal saldırı ihtimaline karşı AFAD önlemlerini artırdı.

Sınır illerinde sığınaklar belirlenirken gıda, ilaç ve maske stoku yapıldı. Bakan Güler, iki ay öncesinden önlem almaya başlandığını belirtti.

Suriye’de binden fazla kişinin ölümüne sebep olan kimyasal saldırı üzerine sınır illerindeki tedbirler bu alanda da artırıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye’ye sınır illere yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskelerinin stoklandığını açıkladı. Vatandaşların güvenliği için 7 ayrı noktada sığınak yerinin belirlendiği duyuruldu. Ayrıca, Suriye’de kullanılan kimyasal silahın Türkiye’yi etkileyip etkilemediği konusunda tarama yapıldığı belirtildi.
 
AFAD ÇALIŞMA HALİNDEYDİ
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Sınırlarımızdaki güvenliği sağlarken kimyasal tehdidi de kapsayacak bir planlama içindeydik. AFAD’ın bölgede iki ay önceden kimyasal etki yaratabilecek bir tehlikeye karşı bir çalışması vardı” dedi.
 
İKİ AY ÖNCEDEN TEDBİR ALDIK
 

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ceylanpınar’da burnumuzun dibinde meydana gelen olaylara bağlı olumsuzluklar dikkatle takip ediliyor. Hem sınır güvenliği hem de sınırda yapılan kaçakçılık konusunda tedbirlerimiz var. Terörle ilgili tedbirlerimiz var. Ancak son yaşanan olaylar işin çığırından çıktığını, kimyasal silah denen insanlık suçunun işlendiğini ifade ediyor” şeklinde konuştu.
 
Hatay’da tedbir toplantısı
 

Hatay’ın Reyhanlı ilçesini de kapsayan güvenlik önlemleri çerçevesinde, ilçede kimyasal silah tehdidine karşı sığınaklar oluşturulduğu ve sınırda kimyasal taraması yapıldığı belirtildi. Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, ilin mülki amirleri ile güvenlik birimlerini toplantıya çağırdı.
 
Yakıcı fosfor bombası
 
Cilvegözü Sınır Kapısı’na getirilen ve kimyasal taramanın ardından Hatay ve Reyhanlı’daki hastanelere götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) uzmanları yaraların yakıcı fosfor bombasından kaynaklandığını belirledi.
 
bugün


Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,028 µs