En Sıcak Konular

Orgeneral Özel'in Zafer Bayramı mesajı

29 Ağustos 2013 11:39 tsi
Orgeneral Necdet Özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına seslendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, zaferlerle dolu 2 bin 222 yıllık şanlı mazisinden ve yüce milletimizin sevgisinden ve desteğinden aldığı güçle, daha da güçlü bir ordu olmak ve kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirebilmek için aynı azim, inanç ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir." dedi.

Orgeneral Necdet Özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına seslendi. Necdet Özel, "Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı, tüm imkânsızlıklara rağmen; yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun sarsılmaz azmi, yüksek irade gücü, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan büyük zaferin 91. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Büyük Önder Atatürk'ün, 'Bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin, ne kadar güçlü ve ne kadar zinde bir kuvvet olduğunun en güzel bir misali olarak kalacağını' ifade ettiği ve bağımsızlık düşüncesinin sembolü hâline gelen bu zaferle, aziz milletimiz; birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyeceğini, hürriyet ve istiklalinden hiçbir surette vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutan Meydan Muharebesi'nin, Yüce Atatürk'ün komutanlık ve liderlik dehasının ve millet-ordu bütünleşmesinin tezahürü olarak zaferle sonuçlanması, bir yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına giden yolda önemli bir kilometre taşı olurken diğer yandan dünyanın dört bir yanında esaret altında inleyen milletleri bağımsızlık mücadelelerinde yüreklendiren bir örnek teşkil etmiştir. Bugün, sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri, modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü, millî ve uluslararası görevlerde ortaya koyduğu başarılı çalışmaları, dünya barışına katkıları ve tüm bunları gerçekleştiren yüksek nitelikli ve eğitimli personeliyle, dünya ordularının saygı ve gıptayla takip ettiği önemli bir kuruluş hâline gelen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, zaferlerle dolu 2 bin 222 yıllık şanlı mazisinden ve yüce milletimizin sevgisinden ve desteğinden aldığı güçle, daha da güçlü bir ordu olmak ve kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirebilmek için aynı azim, inanç ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"SAYGIYLA EĞİLİYORUM"

Özel, mesajının sonunda, "Bu tarihî gün vesilesiyle; büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar, kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her kademesinde görev yapan, general/amiral, subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş, erbaş ve erlerimiz, köy korucularımız, işçilerimiz ve tüm askerî öğrencilerimiz ile emekli personelimizin Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutluyor; kendilerine değerli aileleriyle birlikte başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum." temennisini iletti.

cihan


Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs