En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım kararını verdi!

29 Ağustos 2013 10:20 tsi
CAS'ın F.Bahçe'nin cezasını onamasının ardından gözler Aziz Yıldırım'a çevirildi

CAS kararının ardından genel kurul üyelerinin önüne gitmeye hazırlanan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım görevini bırakmayacak. Güvenoyu alarak Yargıtay kararına kadar devam edecek olan Yıldırım, son ana kadar savaşını sürdürecek. Kulüpten atılanlar da affedilerek aday olmaları sağlanacak.
 
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Fenerbahçe’nin 2 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını onaylarken, kararı merakla bekleyen Fenerbahçe Yönetimi’nde de ortalık karıştı. Açıklamanın ardından acil olarak toplanan sarı-lacivertliler, kulübün geleceğiyle ilgili kararın bugünkü toplantıda verileceğini açıkladı.
 
Sarı-lacivertlilerin çoğunluğu, Başkan Aziz Yıldırım’ın bırakabileceği düşüncesini taşırken, Yıldırım’ın düşüncesinin ise çok farklı olduğu, genel kurula gidip, güvenoyu alarak yoluna devam etmeyi düşündüğü dile getirildi. Kongreye gidecek olan sarı-lacivertlilerde bundan önce kulüpten atılan isimler de affedilecek ve aday olmaları sağlanacak. Aziz Yıldırım’ın, en azından Yargıtay sürecinin sonuna kadar başkanlık koltuğunda oturmayı hedeflediği, bu şekilde sonuna kadar mücadelesine devam edeceği dile getirildi.
 
Bununla birlikte Fenerbahçe camiasında Nihat Özdemir ile Ali Koç’un ismi de başkan adayları arasında geçiyor. Aziz Yıldırım ile birlikte kader birliği yapan iki ismin, Yıldırım sonrasında koltuğa oturması isteniyor.
 
Sarı-lacivertli camiadan başkanlık konusunda baskı gören diğer isim ise Mehmet Ali Aydınlar... TFF Başkanlığı döneminde Aziz Yıldırım ve yönetiminin hedef ismi olan Aydınlar’ın da Aziz Yıldırım’ın karşısına çıkabileceği ifade edildi.
 
FENERBAHÇE MAHKEME'YE GİDİYOR
 
Fenerbahçe, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) kararıyla ilgili, İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvuracak. Hukuksal olarak son noktayı koymaya hazırlanan sarı-lacivertlilerin yargılama yetkisine ilişkin itirazda bulunması bekleniyor.
 
UEFA’DAN EK YAZI
 
UEFA’nın Fenerbahçe’ye karardan bir gün önce yazı gönderdiği, “Kuraya kimseyi göndermeyin. Biz size haber vereceğiz” mesajını verdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin henüz karar vermeden gönderilen bu yazı oldukça manidar bulundu.
 
CAS, kısa açıklamasında UEFA’nın ceza kararını şikeden dolayı onadığını belirtti.
 
YÖNETİM MESAJ VERDİ
 
Fenerbahçe Yönetimi’nin gündeme yönelik açıklaması ise şöyle:
 
Fenerbahçe hakkında henüz hiçbir yargı kararı yokken UEFA ile Fenerbahçe’nin alması gereken cezaların pazarlığının yapıldığı bir sistemde hukuk mücadelesi vermek, iç hukukunuzdaki ‘Fenerbahçe’ye özel’ uygulamalara karşı haklı kazanımlar elde etmek hiç kolay olmayacaktır. Aslolan Fenerbahçe’nin menfaatleridir. Ve bu öncelik tahtında Yönetim Kurulumuz tarafından kulübümüzün geleceğine dair verilecek kararlar ve yol haritası, 29 Ağustos 2013 Perşembe günü yapılacak toplantıda belirlenecek, alınacak kararlar camiamız ile paylaşılacaktır. Son olarak; herkes bilmelidir ki konu Fenerbahçe olduğunda kendi kararlarının arkasında duramayanlar, bundan böyle Fenerbahçe’nin alacağı kararlara tabi olacaklardır.”
 
CEZA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
UEFA, Fenerbahçe konusundaki kararını bugün verecek ve sarı-lacivertlilerin ceza sürecinin ne zaman başlayacağı belli olacak. Geçtiğimiz günlerde Metalist Kharkiv’e yapılan uygulamaya bakıldığında, sarı-lacivertlilerin cezası bu yıldan itibaren başlayacak, 2014-2015 sezonu sonunda ceza tamamlanacak. Yine Kharkiv örneği göz önünde tutulduğunda; UEFA, PAOK’u Avrupa’ya dahil etti. Bundan dolayı Türkiye’den başka bir takımın gitmesi zor görünüyor.

 

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,114 µs