En Sıcak Konular

Çiçek: Gerek olduğunda TBMM hemen toplanır

28 Ağustos 2013 20:49 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye'ye yönelik tezkerenin yenilenmesine gerek duyulması halinde TBMM'nin gerekeni yapacağını belirterek, gerekli olması halinde Meclis'in hemen toplanabileceğini açıkladı.

Çiçek "Suriye'den ülkemize yönelik tehditler konusunda hududu, şümulü, süresi hükümet tarafından belirlenecek bir karara imkan veren bir tezkere var. Ama bunu aşan başka bir gelişme olursa, o takdirde de tabi TBMM yeni baştan toplanır. Toplanması bir sorun teşkil etmez. Şu an Meclis tatilde ama ne zaman arzu ediliyorsa bu toplantı yapılabilir" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek, Suriye konusunun Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde olduğunu ancak bütün boyutlarıyla şekillenmediğini belirterek, "Herkes tahmin üzerine bir kısım değerlendirmeler yapıyor. Bu müdahalenin ne ölçüde olacağı, kimlerin katılacağı belli değil. Ne boyutta bir müdahale olacağı, ne kadar süreceği, hedeflerinin ne olacağı belli değil. Dolayısıyla bu kadar bilinmeyen bir konu üzerinde bir şey söylemek doğru değil" ifadelerini kullandı.

Tezkerenin yenilenmesine gerek duyulması halinde TBMM'nin tatilde olmasının bir sorun oluşturmayacığını aktaran Çiçek, şunları kaydetti:

"Suriye ile ilgili gelişmeler Türkiye'yi yakinen ilgilendiriyor. Birçok açıdan ilgilendiriyor. Onun için Türkiye bu konuyu bütün boyutlarıyla değerlendirecek. Öncelikle bu sürecin içerisinde ne ölçüde yer alacak ya da almayacak bir karar, orta yere çıkacak.

Eğer mevcut mevzuat kabul ettiği karar çerçevesinde hak hukukumuzu korumaya yetiyorsa ona göre hareket edecek. Değilse TBMM bu konularda her zaman Türkiye'nin menfaatlerini koruması bakımından üzerine düşeni yapmıştır.

Suriye'den ülkemize yönelik tehditler konusunda hududu, şümulü, süresi hükümet tarafından belirlenecek bir karara imkan veren bir tezkere var. Ama bunu aşan başka bir gelişme olursa, o takdirde de tabi TBMM yeni baştan toplanır. Toplanması bir sorun teşkil etmez. Şu an Meclis tatilde ama ne zaman arzu ediliyorsa bu toplantı yapılabilir."

"Bölgede gelecekte hepimizi rahatsız edecek gelişmeler fırsat buluyor"

Gelişmelerin tüm yönleriyle takip edileceğini kaydeden Çiçek, şöyle konuştu:

"Ümit ederiz bu sıkıntılar bir an evvel sona erer. Çünkü her gün şu kadar insan hayatını kaybediyor, kan dökülüyor. Bölgede gelecekte hepimizi rahatsız edecek gelişmeler fırsat buluyor. Terör örgütleri bakımından özellikle. Bütün bunların sona ermesi bakımından bu sıkıntının ortadan kaldırılması lazım."

aa

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs