En Sıcak Konular

Şeytan, detayda gizli!

27 Ağustos 2013 11:20 tsi
Şeytan, detayda gizli! Suriye'ye askeri Operasyon kaçınılmaz mı?

Suriye'ye uluslararası müdahale için geri sayım başlamışken satır aralarına saklanmış detaylara bakmakta fayda var. Sınırımızda askeri bir operayon olacaksa, her türlü detaya ihtiyacımız var.

1- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bir hafta önce Suriye'deki kimyasal silahla yapıldığı büyük oranda netleşen katliamı kınadı. Her ne kadar İran Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü katliamı direnişçilere atfetse de, Ruhani, kimyasalların kimin tarafından kullanılmış olabileceği hakkında görüş bildirmedi. Ruhani neden hükümetin bu görüşünü desteklemedi, isim vermemeyi tercih etti?

2- İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a yakınlığı ile bilinen DEBKA adlı haber sitesinde Suriye'ye müdahale ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. İmzasız habere göre Obama yönetimi Tahran'a Suriye konusunda uzlaşmak için iki "elçi göndermiş" fakat görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmış. Beyaz Saray bunun üzerine müdahale kararı almış. DEBKA'ya göre bu durum aynı zamanda İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Ruhani ile olası bir nükleer diyaloğun da sonunu getirmiş. Belli ki İsrail, Beyaz Saray'ın İran'ın yeni yönetimi ile uzlaşmaya varmasını pek istemiyor. Peki Ruhani'nin kimyasal saldırı konusunda isim zikretmemesi, DEBKA'nın iddiasının tam tersi yönde olabileceğini gösterir mi?

3- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli General Yaakov Amidror'un başkanlık ettiği İsrail'den üst düzey bir heyet, vakit kaybetmeden Washington'a geçti, Beyaz Saray'da temaslarda bulundu. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, Rice'ın İsrail heyeti ile Iran, Mısır, Suriye ve bir dizi diğer bölgesel güvenlik konularını ele aldığını belirtti. Amidror'un daha önce de Moskova'ya gidip, Suriye'nin kimyasal silah kapasitesi ile ilgili Rusya ile görüştüğü biliniyor. İsrail'in daha önce Suriye'deki askeri hedefleri bir kaç kez hava operasyonu ile vurduğu düşünülürse, olası bir askeri müdahale için İsrail'in askeri deneyimlerini paylaşılıyor olması hayli mümkün. Peki Türkiye'den ABD'ye benzer bir bilgi akışı oldu mu? Yoksa İsrail bu konuda başrolde mi?

4- İran'da 2011 yılı Eylül ayından bu yana PKK'nın bu ülkedeki kolu PJAK (Kürdistan Özgür Yaşam Partisi) ile sürdürülen karşılıklı ateşkesin ardından hafta sonunda çatışma çıktığı, 7 asker ile 2 örgüt üyesinin öldüğü öne sürüldü! Bu iddia doğruysa olası bir müdahale öncesi İran'ın Suriye'de etkin rol alması engellenmek isteniyor olabilir mi?

www.iyibilgi.com  özel




Bu haber 4,090 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs