En Sıcak Konular

Türkiye'den keşif ve radar desteği

27 Ağustos 2013 10:01 tsi
Türkiye'den keşif ve radar desteği Suriye'de kimyasal katliam yapıldığı kanıtlanırsa yapılacak askeri müdahaleye, Türkiye, Libya'da olduğu gibi destek verecek.

2011'de NATO'nun Libya'ya yaptığı müdahalede olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri muharip güç olmayacak, hedef vurmayacak. Sabah'ta yer alan habere göre; F-16'larla keşif uçuşu yapılacak ve koalisyon güçlerine hava radar desteği sağlanacak. Gerek görülürse deniz unsurları da koalisyon güçlerine katılacak. Olası bir müdahale için 6 F-16 uçağı hazır bekletiliyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da BM incelemesi tamamlandıktan sonra Suriye'ye karşı bir koalisyon oluşursa, Türkiye'nin de içinde yer alacağını açıklamıştı. Öte yandan Suriye'ye müdahale için herhangi bir koalisyon oluşturulursa Türkiye'nin silahlı gücüyle bu oluşumda yer alması için TBMM tezkeresine ihtiyacı var. Bunun için hükümet TSK güçlerini Suriye'ye göndermek için Meclis'ten yetki isteyecek.

6 ADET F-16 HAZIR

NATO'nun olası bir müdahalesi karşısında TSK, 6 adet F-16 uçağını hazır bekletiyor. Olası uluslararası krizlere kısa sürede müdahale etmek için kurulan NATO Mukabele Kuvveti (NRF) çerçevesinde hazır bekletilen F-16'lar devriye uçuşları yapmak üzere göreve çıkacaklar. Şüpheli bir durum tespit edildiğinde Türk F-16'ları ateş açmayacak, müttefik uçaklara bilgi verecek. Yakıt ikmali ve hava sahası denetimi de Türk uçaklarında olacak. Ayrıca, Suriye semalarında keşif yapacak Awacs uçaklarına da koruma sağlanacak.

DENİZDEN İNSANİ YARDIM

Askeri kaynaklar, koalisyon güçlerine deniz desteği de sağlanabileceğini ifade etti. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri'nin açık deniz filosu Türk Deniz Görev Grubu'nun (TDGG) 4 firkateynle birlikte operasyona destek verebileceğini belirtti. Ancak bu gemiler de tıpkı Libya'da olduğu gibi insani yardım amaçlı görev yapacak. TDGG 4 firkateyn ile bir yakıt gemisinden oluşuyor.

 

Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,354 µs