En Sıcak Konular

Esad Putin’i Şam’a davet etme sözü verdi

26 Ağustos 2013 11:41 tsi
Esad Putin’i Şam’a davet etme sözü verdi
İzvestiya gazetesine bir demeç veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın Suriye ile imzalanan tüm ikili anlaşmaları yerine getirdiğini duyurdu.

Esad yaptığı açıklamada “Rusya ile imzalanan tüm anlaşmalar uygulanmaktadır. Kriz, ABD, Avrupa ve Körfez ülkeleri baskıları onların yerine getirilmesine engel olamadı. Rusya Suriye ve Suriye halkının korunmasına yönelik gerekli malzemeleri göndermektedir. Ekonomik yaptırımlar şu an Suriye vatandaşlarının gıda, ilaç ve yakıt temin etmesini engellemektedir. Suriye Rusya ve diğer dost ülkelerle işbirliği sayesinde ülkenin bu ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Rusya’nın siyasi desteği, ayrıca Amerikan baskısına rağmen askeri anlaşmaların tam olarak uygulanması bizim ekonomik durumumuzu hissedilir derecede düzeltti” ifadelerine yer verdi.

Suriye Devlet Başkanı ayrıca Rusya ve Suriye arasındaki ilişkilerin iki ülke devlet başkanları tarafından desteklendiğini vurgulayarak “Bizi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye krizi öncesindeki köklü ilişkiler bağlamaktadır. Zaman zaman onunla temasa geçiyoruz. Tabii ki Suriye krizi gibi karmaşık konuları telefonda görüşüp çözmek mümkün değildir. Şu anda iki ülke arasındaki ilişkiler bizi ziyaret eden Rus yetkililer veya Moskova’ya giden onların Suriyeli meslektaşları tarafından desteklenmektedir” dedi.

Kendisinin Rusya’yı ziyareti olasılığı konusunda görüşlerini de ifade eden Esad “Bu elbette ki mümkün. Ancak, şu an tüm çabaların Suriye krizinde ülke içindeki sorunlarının çözümüne harcanması gerektiğini düşünüyorum. Biz şu an her gün insan kaybına uğramaktayız. Durum düzeldiğinde tabii ki ya ben Putin’i ziyaret ederim ya da onu Şam’a davet ederim” şeklinde konuştu.

Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs