En Sıcak Konular

Katliamlara karşı 100 binlik mesaj

25 Ağustos 2013 21:11 tsi
Genç Hareket oluşumu önderliğinde örgütlenen vatandaşlar, "Mısır ve Suriye için BM ile Batı'ya 100 binlik mesaj" sloganıyla Saraçhane Parkı'nda protesto düzenliyor.

 Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Suriye'deki kimyasal silah saldırısını protesto etmek için Saraçhane Parkı'nda düzenlenen miting başladı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır ve Suriye'deki katliamlara dikkati çekmek için "Mısır ve Suriye için BM ile Batı'ya 100 binlik mesaj" sloganıyla bir araya geldi.

İstanbul'un farklı yerlerinden otobüs ve otomobillerin bulunduğu araç konvoylarıyla mitinge gelen vatandaşlar, parkı doldurdu.

Ellerinde Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ile Rabia işareti bulunan döviz ve flamalar taşıyan gruptakiler, zaman zaman tekbir getirip, slogan atıyor.

Parkta, Müslüman Kardeşler'in öldürülen kurucusu Hasan el-Benna, Mısır rejimi tarafından idam edilen yazar Seyyid Kutub ve Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu Türkçe, Arapça ve İngilizce "Katlettiniz, Astınız, Yedirmeyiz" ve "Ya Müntakkim Allah, bizi intikamına memur et, şehitler borcunu ödedi, sıra bizde ümmet", "Mazlumu öldüren zalimin kurşunu değil, ümmetin suskunluğudur", "İhvan üzülme imam-hatip nesli seninle" yazılı pankartları yer alıyor.

Parkın çevresine ve içine, Seyyid Kutub, Şeyh Ahmet Yasin, Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzet Begoviç ve Malcom X'in sözlerinin yazılı olduğu pankartlar ile parktaki Fatih heykeline Kur'an-ı Kerim'den ayetler, katliamı kınayan yazılar, fotoğraflar, posterler, bayraklar ve karikatürler asıldı.

Konuşmaların yapılacağı platformun arka tarafında, üzerinde Türkçe, Arapça, İngilizce "Kardeşlik bedel ise Mısır'a destek zamanı", "Adeviyye'ye kardeş meydan Saraçhane" yazıları bulunuyor.

Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ve Rabia işaretinin bulunduğu flamalarla donatılan parkta, üzerinde Rabia işareti bulunan dev bir balon yer alıyor.

Kızılkoca: Katliamların sona ermesi için dua ediyoruz

Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, mitingde yaptığı konuşmada, günlerdir Mısır ve Suriye'de yaşanan zulümleri protesto edip, katliamların sona ermesi için dua ettiklerini söyledi.

Mısır ve Suriye'deki mazlumları yalnız bırakmamak için bir araya geldiklerini dile getiren Kızılkoca, bu ülkelerde zulüm altında olanları unutmamak gerektiğini belirtti.

Kızılkoca, tüm dünyanın önemli bir sınav verdiğini vurgulayarak, "Türkiye dışında maalesef hiçbir devlet, yaşananlara doğru dürüst tepki gösteremedi. Zulmedenler ve onlara buğzetmekten bile aciz olanlar, lanetliler sayfasında olmaktan kurtulamayacaklardır. Darbeci rejime sesini yükseltmekten aciz olanların, bilakis bunları destekleyenlerin, adının Ahmed ya da Muhammed olması, sözde alim ya da abid olması, yahut Kabe'nin gölgesinde namaz kıldırması hiçbir şeyi değiştirmemektedir" diye konuştu.

Esma'ya yazılan mektup okundu

Mitingde, İhvan liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin Adevviye Meydanı'nda vurularak öldürülen kızı Esma'ya yazdığı mektup okundu.

Ayrıca, hazırlanan "Kardeşlik Bildirisi" platformdan, Arapça, Türkçe, İngilizce okundu ve bildiri işaret diliyle de gösterildi.

Mitinge katılanlar sık sık tekbir getirerek, Rabia işareti eşliğinde "Şehit Esma yolun yolumuz", "Dur de dur de darbelere dur de", Dünya sussa seninleyiz Rabia", "Lebbeyk, lebbeyk, lebbeyke ya Allah", "Müslüman zulme boyun eğemez" sloganları atıyor.

Grup Genç ve Taner Yüncüoğlu'nun zaman zaman dinletiler sunduğu miting, konuşmalarla sürüyor. 

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs