En Sıcak Konular

Papa'dan Suriye çağrısı

25 Ağustos 2013 17:46 tsi
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Suriye'deki gelişmeleri büyük bir acı ve endişeyle izlediğini belirterek, silah seslerinin artık durması gerektiğini söyledi

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Suriye'deki gelişmeleri büyük bir acı ve endişeyle izlediğini belirterek, silah seslerinin artık durması gerektiğini söyledi.
Papa Franciscus, pazar günleri yaptığı Angelus Duası'nın ardından Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye hitabında, "Suriye'deki gelişmeleri büyük bir acı ve endişeyle izliyorum. Kardeşler arasındaki şiddet, katliamlarla zulümlerle artıyor. Biz bunu son günlerde yansıyan görüntülerden görebiliyoruz. Bu yüzden bir kez daha silah seslerinin artık durması çağrısı yapıyorum" dedi.
Katolik aleminin ruhani liderliğine seçildikten sonra Franciscus ismini alan Papa Bergoglio, çatışmaların değil, diyalog ve buluşma yeteneğinin, sorunların çözümüne katkıda bulunacağına dikkati çekti.
Papa, başta çocuklar olmak üzere çatışmanın kurbanlarına kalpten dualarla ve dayanışmayla yakınlığını ifade ederken, barış umudunu canlı tutmak istediklerini dile getirdi.
Papa Franciscus, uluslararası topluma, "Bu trajik duruma daha duyarlı olmak, ölüm ve yıkıma yol açan bu savaşa çözüm bulmak için, sevgili Suriye milletine yardımcı olmak için tüm çabaların ortaya konması hususunda çağrıda bulunuyorum" diye seslendi.


Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs