En Sıcak Konular

Siyasilerden sonra komutanlar devrede

25 Ağustos 2013 10:16 tsi
Siyasilerden sonra komutanlar devrede
Suriye’nin Dostları İstanbul’da toplanıyor. Gündem uçuşa yasak bölge ve insani yardım koridoru. Sonra da Türkiye dahil 7 ülkenin genelkurmay başkanları Ürdün’de buluşacak.

Kimyasal saldırıların ardından Suriye konusunda kritik haftaya giriliyor. BM Genel Sekreteri Suriye’de bulunan kimyasal denetçilerin, hafta başında Şam’da gerçekleşen kimyasal saldırıyı da araştırması için izin talebinde bulunurken, Esad yönetiminin bu konuya olumlu-olumsuz yanıtını en kısa sürede vermesi bekleniyor.

ÖMER ÖNHON TEMSİL EDECEK

11 ülkeden oluşan Suriye Halkı’nın Dostları Çekirdek Grup toplantısı bugün Türkiye’de siyasi direktörler düzeyinde toplanacak. Ev sahibi Türkiye’yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye’nin eski Şam Büyükelçisi Ömer Önhon temsil edecek. Çekirdek grup, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün ve Suudi Arabistan’dan oluşuyor.

EK TEDBİRLER MASADA: Edinilen bilgilere göre, toplantıda özellikle son kimyasal saldırıların ardından ülkede yaşanan durum ve alınması olası ek tedbirler masaya yatırılacak. Toplantıda BM Güvenlik Konseyi tarafından hiçbir karar alınamaması da değerlendirilerek, uluslararası toplumun atabileceği muhtemel adımlar konuşulacak.

ASKERİ TOPLANTI: Siyasi direktörlerin hemen ardından ise çok önemli bir toplantının bu kez Ürdün’de gerçekleştirileceği belirtiliyor. Buna göre, Ürdün’de çekirdek gruba üye olan 11 ülkeden 7’sinin genelkurmay başkanlarının bir araya geleceği ifade ediliyor. Kaynaklar bu ülkeleri ABD, Türkiye, İngiltere, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün olarak sıralıyorlar.

YASAK BÖLGE VE YARDIM KORİDORU: Ürdün resmî haber ajansı En Nahar’ın haberiyle doğrulanan toplantıda, askerlerin Suriye’ye yönelik başta uçuşa yasak bölge konusu olmak üzere, insani yardım koridoru oluşturulması, Suriye’nin elindeki kimyasal silahlar ve muhaliflerin son durumunun ele alınması bekleniyor.

akşam



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs