En Sıcak Konular

Konferans öncesi PKK içinde hesaplaşma

24 Ağustos 2013 20:17 tsi
Konferans öncesi PKK içinde hesaplaşma Terör örgütü PKK'nın 2004 yılında kendisinden ayrılarak PWD'yi kuran ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde yasal olarak siyaset yapan eski yöneticilerinin kaldığı evi gizli kamerayla takip ettiği ortaya çıktı.

PWD'liler gizli kamerayı tespit ettikten sonra bunu almaya gelen PKK'lı 3 kişiyi pusuya düşürdü. Çıkan çatışmada bir PKK'lı yaralı yakalanırken 2'si kaçtı.

        Alınan bilgilere göre olay dün yaşandı. Süleymaniye yakınlarındaki Koya kasabasında ikamet eden PWD yetkilileri, evleri gözleyen bir kamerayı tespit etti. Kameranın kayıtlarını almak için pusuya yatan PWD'liler, bölgeye gelip kayıtları alan kişilerle çatışmaya girdi. Yaşanan çatışmada bir kişi bacağından vurularak yakalandı, 2 kişi ise kaçtı. Yaralı yakalanan kişi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) birliklerince gözaltına alındı.         Terör örgütü PKK'nın silahlı mücadelesine karşı çıkarak Kürt sorununu demokratik yıllardan çözmek isteyen aralarında PKK'nın eski yöneticilerinden Osman Öcalan, Nizamettin Taş, Kani Yılmaz'ın da bulunduğu grup, Erbil'e gelerek PWD'yi kurmuştu. Grup yasal zeminde siyaset yapmaya başlamıştı. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan daha sonra bu gruptan ayrıldı. PWD'ye yönelik PKK saldırıları ise devam etti. PWD'nin yöneticileriden Kani Yılmaz, terör örgütü PKK tarafından içine bomba yerleştirilmiş arabaya bindirilerek havaya uçurulmuştu.         PWD olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kürdistan Ulusal Kongresi'nin gerçekleştirilmesi için hazırlıkların sürdürüldüğü bir ortamda PKK’nın gerçekleştirmeye çalıştığı yeni bir katliam girişiminin engellendiği belirtildi. Açıklamada, "PWD'nin tümüyle imha edilmesini amaçlayan insanlık dışı bir planın böylesi bir dönemde uygulamaya konulması her bakımdan düşündürücü ve dehşet vericidir." denildi.         PWD'nin Erbil'de yapılacak Kürt konferansına katılma isteğinin PKK tarafından ısrarla engellenmek istendiği belirtilerek, "Ömrünü Kürt halkı için savaşmak ve mücadele etmekle geçirmiş PWD üyelerinin PKK’nin ısrarlı engellemeleri sonucu dâhil edilmemesi ulusallık ve yurtseverlik adına izaha muhtaç ve kabul edilmeyecek bir durumdur. Ancak anlaşılan o ki, PKK kongreye dâhil etmemenin ötesinde hayat hakkına kastetmeye çalışmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Cihan 



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs