En Sıcak Konular

Esad'dan kirli propaganda!

24 Ağustos 2013 13:51 tsi
Esad'dan kirli propaganda! Suriye’nin başkenti Şam’da Çarşamba günü isyancıların bulunduğu bölgeye düzenlenen ve kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen saldırının ardından Birleşmiş Milletler (BM) heyeti Suriye’ye giderken, ordunun isyancılara ait kimyasal silahların saklandığı b

Suriye’de yüzlerce sivilin ölümüne neden olan ve kimyasal silahlarla düzenlendiği iddia edilen saldırının ardından önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Suriye devlet televizyonu, bugün yaptığı açıklamada ordunun Şam’daki yeraltı tünellerinde isyancılara ait kimyasal silahlara ulaştığını öne sürdü.

Verilen bilgide, Beşşar Esad rejimine ait birliklerin ortaya çıkardığı tünelde bazı askerlerin kimyasal silahlar nedeniyle boğulma tehlikesi atlattğı belirtildi.

Suriye’nin isyancıların kontrolündeki mahallelerine Çarşamba günü yapılan saldırıda kimyasal silahlar nedeniyle yüzlerce, hatta binden fazla insanın öldüğü öne sürülmüş, Esad rejimi ve muhalifler olaydan birbirini suçlamıştı.

'ORDU OPERASYONA BAŞLAYACAK'
Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Şam'ın Cobar mahallesindeki tünellere giren askerlerin burada kimyasal silahlara ulaştığı açıklandı.

Açıklamada, 'teröristlerin elindeki tünellerde kimyasal silah ele geçirildiği ve bazı askerlerin silahlardan etkilendiği' belirtildi.

Ambulansların olay yerine giderek kimyasallardan etkilenen insanlara müdahale ettiği belirtilirken, ordu birliklerinin muhaliflere karşı operasyon başlatmak için Cobar'a girmeye hazırlandığı bildirildi.

BM TEMSİLCİSİ ŞAM’DA
Rusya, dün Esad rejiminden BM denetim heyetine güvenli inceleme yapması için garanti verilmesini isterken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını ve bunun önüne geçilmesini’ istedi.

BM denetleme heyeti, şu an Şam’da bulunuyor. BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane, bu sabah Şam’a ulaştı. 

Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs