En Sıcak Konular

Alman hapishaneleri suç mekanları oldu

23 Ağustos 2013 11:52 tsi
Almanya’da hapishanelerle ilgili yapılan bir araştırma tüyler ürperten gerçekleri ortaya koydu.

Buna göre, her beş mahkumdan biri şiddet görüyor, genç ve erkek mahkumlarda bu oran her üç kişide bire kadar yükseliyor. Hapishanelerde silah ve uyuşturucu olağan hale gelirken, mahkumlar kendi içinde çeteleşmeye de gidiyor.

Aşağı Saksonya Kriminoloji Enstitüsü hapishanelerle ilgili 4 hafta süren bir araştırma yaptı. Focus dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, araştırmaya beş eyalette 6 bin mahkum katıldı.

Konuya ilişkin raporu ekrana taşıyan Alman Birinci Devlet Kanalı ARD, mahkumlardan bazılarının ifadelerine de yer verdi. ARD’ye konuşan Martin W. isimli bir mahkum, “Hapishanelerde ağa konumunda her zaman bir kişi var. Ona itaat etmezseniz başınıza çok kötü şeyler gelebilir.” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Bavyera’nın doğusundaki bir hapishanede tutulan 800 kadar mahkumun kendi aralarında çeteleşmeye gittikleri ve uyuşturucu alıp sattıkları da dikkat çekilen diğer bir konu oldu.

Focus dergisi, söz konusu hiyerarşik oluşuma Doğu Avrupa’dan gelen suçluları örnek gösterdi. Haberde yer alan bilgilere göre, Münih yakınlarında bir hapishanede 7 yıldır tutulan bir Doğu Avrupalı mahkum 120 kişilik koğuşun ağası olduğunu söyledi.

Münihli Kriminolog Heinz Schöch ise olayın sadece bununla sınırlı olmadığını düşünüyor. Schöch, cezaevlerinde sık sık çıkan kavgalarda ağır yaralanmalar hatta ölüm vakaları bile olduğunu aktardı.

Friedrich Naumann Vakfı’nın araştırması ise cezaevlerinde işkencenin olduğuna dikkat çekti. Almanya’da özellikle erkeklerin tutulduğu hapishanelerde yaşanan işkencelerle mücadele için görevlilerin eğitimden geçirildiği bilgisi de yer aldı.

cihan

Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs