En Sıcak Konular

Kaçırılan pilotlarla ilgili sürpriz tanık

23 Ağustos 2013 09:11 tsi
Kaçırılan pilotlarla ilgili sürpriz tanık
Kaçırılan pilotlarla ilgili önceki gün Ankara'yı hareketlendiren bir gelişme yaşandı.

Türkiye'deki Lübnanlı turist, Beyrut'ta kaçırılan iki Türk pilotla ilgili ihbarda bulundu: "Pilotlar Hizbullah kontrolündeki Zeyniye'de bir evde tutuluyor"

İstanbul-Beyrut seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) uçağının iki pilotu, 8 Ağustos günü geç saatlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırıldı. Altı kişilik uçuş ekibini otele taşıyan aracı durduran silahlı saldırganlar, Kaptan Pilot Murat Akpınar ve İkinci Kaptan Pilot Murat Ağca'yı yanlarına alarak kayıplara karıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Lübnan'da kaçırılan THY pilotlarıyla ilgili olarak, "Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz" dedi. Konuyla ilgili önceki gün Ankara'yı hareketlendiren bir gelişme yaşandı. Sabah'ta yer alan habere göre; ismi güvenlik gerekçesiyle gizli tutulan bir kişi Kızılay'da polis merkezine giderek "Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili bilgi vermek istiyorum" dedi. Ön bilgisi alınan kişinin Lübnanlı olması ve bölgeye dair bilgiler vermesi üzerine konu Ankara Emniyetine bildirildi. Amerika'da öğrenci olduğu ve Türkiye'ye tatile geldiği öğrenilen Lübnanlı gencin Emniyete ifadesi alındı.
 
ZEYNİYE BÖLGESİNDELER

Lübnanlı genç ailesinin halen Lübnan'da yaşadığını ve onların kendisine pilotların ülkenin Zeyniye bölgesinde bulunduğuna dair net bilgiler verdiklerini ifade etti. Genç ifadesinde bölgenin hakimiyetinin ise Hizbullahın elinde olduğunu söylediğini anlattı. Lübnanlı turistin ifadesinde arama motoru google'ın haritalarından polise bulunduğu bölgeye dair ayrıntılı bilgi verdiği belirtildi. Ankara Emniyeti turistin verdiği kapsamlı bilgileri MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile paylaştı. İçişleri Bakanlığı'nın da Dışişlerini konuyla ilgili bilgilendirdiği ve turistin ifadelerinin incelendiği öğrenildi.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs