En Sıcak Konular

Erdoğan'a elektronik korumalı helikopter

20 Ağustos 2013 10:43 tsi
Erdoğan'a elektronik korumalı helikopter Başbakan Erdoğan için yapılan ve İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar uçabilecek VIP helikopter bu ay sonunda geliyor. 300 km hız yapabilen Sikorsky helikopter manyetik korumayla donatıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a ikinci helikopter geliyor. Başbakanlık için Sikorsky tarafından özel olarak üretilen VIP helikopterin ikincisi, bu ay sonunda teslim edilecek. Saatte 300 km hız yapan helikopterle İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar yakıt ikmali yapmadan uçuş gerçekleşebilecek. Azami menzili 1000 km olan helikopter elektronik korumayla donatıldı. Yetkili personel dışında helikoptere kimse yanaşamayacak. Türkiye için özel olarak üretilen helikopter Cumhurbaşkanı Gül tarafından da kullanılacak.

MUTFAĞI BİLE VAR

Sabah'ta yer alan habere göre; 6-8 yolcu taşıma kapasitesine sahip, yatağa dönüşebilen koltuk, çalışma masası, banyo, lavabo ve mutfak bulunabiliyor. ABD'nin Pennyslvania Eyaleti Coatesville Kasabası'ndaki fabrikada üretilen helikopter gemiyle ABD'den yola çıktı. Yaklaşık 20 gün önce yola çıkan ve bir ayda Türkiye'de olacak helikopter 'EM-001' kuyruk numarası taşıyor. Helikopter Gölcük'e geldikten sonra Başbakanlık yetkilileri, korumalar ve pilotlar tarafından teslim alınacak ve Emniyet'in Ankara Gölbaşı'ndaki tesislerine getirilecek. Sikorsky firması, helikopteri özel güvenlikle korumalı olarak taşıyor. Beyaz ve kırmızı renklere boyama işlemi de Pennsylvania'daki fabrikada yapılan helikopterin test uçuşu geçen yıl 23 Nisan'da yapılmıştı. Helikopterlerin VIP donanımlarına Başbakanlık karar verdi.



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs