En Sıcak Konular

Mısır'da ölen 25 polis için 3 gün yas ilan edildi

20 Ağustos 2013 08:19 tsi
Mısır'ın kuzeydeki Sina Yarımadası'nda, polis otobüsüne kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından roketatarla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 25 polis için askeri tören düzenlendi.

Başkent Kahire'deki Uluslararası Kahire Havalimanı yakınında bulunan Almaza Askeri Havalimanı'nda düzenlenen törende üst düzey askeri ve emniyet yetkilileri hazır bulundu.
 
Cenaze töreni Mısır devlet televizyonu tarafından canlı yayınlandı.
 
Askeri uçakla Kahire'ye getirilen cenazelerin ailelerine teslim edileceği belirtildi.
 
Ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildi
 

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda yaşamını yitiren 25 polis için bugünden geçerli olmak üzere ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiği belirtildi.
 
"Vahşi bir terör saldırısı"
 

25 polisin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Temerrüt (İsyan) Hareketi, Mısır'da yaşanan son gelişmelerden endişe duyduklarını belirterek bunun son örneğinin Sina'da güvenlik güçlerine yapılan saldırı olduğunu belirtti.
 
Tutuklulara karşı şiddet kullanmak ve özgürlükleri kısıtlamanın kabul edilemez, dehşet verici ve değişmez bir gerçek olduğunun vurgulandığı açıklamada, Mısır'da haklarında tutuklama kararı çıkarılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarının, Kahire'nin kuzeyindeki el-Kalyubiye kentindeki Ebu Zabel Hapishanesine nakledildikleri sırada meydana gelen gelişmelerden duyulan endişe dile getirildi.
 
Mısır Müftüsü Şevki Abdülkerim Allam da saldırıyı kınadı. Olayı vahşi bir terör saldırısı olarak niteleyen, Sina halkı, güvenlik güçleri ve Mısır'ın egemenliğinin korunması için yetkililerden gerekli tüm önlemlerin alınması çağrısında bulunan Allam, "İslam dininin haram kıldığı terör ve şiddeti, tüm şekilleriyle kesin bir dille kınıyoruz. Genel olarak Mısırlıları özelde ise çatışmalara ve saldırılara alet olan gençlerimizi uyarıyoruz. Yapılanların hiçbir dini meşruiyeti yoktur ancak içerdeki ve dışardaki düşmanlara karşı mücadele edilebilir" diye konuştu.
 
Mısır'daki selefi eğilimli Nur Partisi, Refah'taki saldırıları, "dini değerlere, insanlığa ve mertliğe karşı işlenmiş bir suç" olarak olarak nitelendirdi. Nur Partisi Genel Başkanı Yunus Mahyun yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır halkının arasındaki yakınlığın geri kazanılması ve mevcut krizden çıkacak çözüm yolu bulabilmek için çatışmanın taraflarının esneklik göstermesi lazım. Güvenlik önlemlerinin tek başına yeterli ve yararlı olamayacağını bilmemiz gerekiyor. İşler daha da karmaşık hale gelebilir. Herkes kamu yararını gözetmeli" ifadelerini kullandı.
 
İçişleri Bakanlığı, izin dönüşünde olan polisleri Refah emniyet merkezindeki görev yerlerine taşıyan otobüse kimliği belirlenemeyen kişilerce RPG tipi roketatarla düzenlenen saldırıda 25 polisin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

aa


Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs