En Sıcak Konular

TRT Muhabiri ile ilgili yeni gelişme

19 Ağustos 2013 13:16 tsi
TRT Muhabiri ile ilgili yeni gelişme Gözaltındaki TRT Haber Muhabiri Metin Turan ile ilgili yeni gelişme...

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri Mısır'da gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, serbest bırakılması için çabaların sürdüğünü bildirdi.
 
Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri, Mısır'daki olaylar sırasında gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan ile gözaltında tutulduğu yerde görüştü.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, sosyal paylaşım ağı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Mısır'da güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi esnasında, bir grupla El Fetih Camisi'nde mahsur kalan ve daha sonra gözaltına alınan Turan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
 
Gümrükçü, "Kahire'de gözaltına alınan gazeteci Metin Turan hakkında ilk günden beri yoğun girişimlerimiz sürüyor. Büyükelçiliğimiz kendisiyle dün 3 saatlik bir görüşme yaptı. Sağlığı iyi. Bir an önce serbest kalması için her türlü çaba gösteriliyor" diye yazdı.
 
Sözcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada da "Büyükelçiliğimiz Metin Turan'ın serbest kalması için hem girişimlerini sürdürdü hem de yerini tespit etmek ve orada kendisiyle görüşmek için talepte bulundu. Nihayet dün tutulduğu yerde kendisiyle 3 saatlik bir görüşme yapıldı. Bu vesileyle kendisine yapılan sorguya da tanıklık edildi. Bugün itibariyle de konu tekrar yakından takip edilecek ve ümidimiz Metin Turan'ın en kısa sürede serbest kalması" dedi.
 
Gümrükçü, Turan'ın serbest bırakılması için Mısır'da İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Enformasyon Bakanlığında üst düzey yetkililerle son birkaç gün içinde birçok görüşme yapıldığını söyledi. Görüşmelerde Turan'ın gazetecilik faaliyeti için olay yerinde bulunduğu ve bir an önce serbest bırakılması gerektiğinin vurgulandığını kaydeden Gümrükçü, camiden çıkanların ayrı ayrı sorgularının yapıldığı ve önce gençlerle kadınların sorgulandığını, bu yüzden gecikme olduğu bilgisinin Mısır makamlarınca kendilerine verildiğini söyledi.




Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs