En Sıcak Konular

Üst düzey askerler mal varlıklarını açıklayacak

19 Ağustos 2013 11:34 tsi
Dünyanın en büyük ordusuna sahip Çin’de yönetim, yolsuzluklarla mücadele kapsamında üst düzey askerlerin şahsi varlıklarını açıklamalarını istedi.

Çin Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Yardımcısı General Fan Changlong, üst düzey askeri yetkililerin sahip oldukları ev, araç, kamu fonu ve akrabalarının istihdam durumlarını açıklamalarını istedi.

Çin Cumhurbaşkanı ve Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Xi Jinping, Mart ayında göreve geldikten sonra Haziran ayında Komünist Partisi yetkililerinin halkın çıkarlarına büyük önem vermelerini istemiş ve çöküntüye neden olan ‘’formalite, bürokrasi, hazcılık (hedonizm) ve savurganlık’’la yıl boyu sürecek temizlik kampanyası başlatmıştı.

Çin’de Komünist parti ve ordudaki yolsuzluklar halk nazarında ciddi problemler oluşturmuştu. Partinin ve ordunun itibarını yeniden geri getirmek için yapılan söz konusu kampanyaların ne derece başarıya ulaşacağını zaman gösterecek.

Son olarak orduda lojistik departmanının eski başkan yardımcısı Korgeneral Gu Junshan’ın adı rüşvet ve yolsuzluğa karışmış, Gu’nun, orduya ait arazileri özel müteahhitlere satması gibi suçlamaların ortaya çıkması, ordunun itibarını zedelemişti. 2012’nin başlarında da Gu, görevinden alınmıştı. Gu ile ilgili soruşturma, ‘’ordu içindeki pek çok şikâyet’’ üzerine başlatılmıştı. Kesin olmayan haberlere göre, Gu’nun karargâhında, binden fazla Çin’in en pahalı içkilerine ait kutular ve lüks marka saatler ile aksesuarlar bulunmuştu.

Gu’nun kardeşi Gu Xianjun ve kayın biraderi Zhang Tao’un yolsuzluk yaptığı ve rüşvet talep ettikleri ifade edildi. Kardeş Gu’nun abisi vesilesiyle orduda askeri sözleşme temini ve geniş bir emlak portföyü elde etme gibi imkânlara sahip olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

ORDUMUZU ANCAK YOLSUZLUKLAR YENEBİLİR

Eski devlet başkanı Liu Shaoqi’nin oğlu General Liu Yuan, Aralık 2011’de Çin'de ordunun bulaştığı yolsuzluklara dikkat çekmişti. Liu, "Hiçbir ülke Çin’i yenemez . Sadece kendi içimizdeki yolsuzluk bizi yok edebilir ve Çin silahlı kuvvetlerinin savaşmadan mağlup olmasına neden olabilir." demişti.

cihan

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs