En Sıcak Konular

Firavun'un öğrencileri

19 Ağustos 2013 10:28 tsi
Firavun'un öğrencileri Suud kralının askeri cuntayı desteklemesi ve her fırsatta Müslüman Kardeşleri terör örgütü gibi göstermesine karşılık Mescid-i Haram İmamı'ndan darbecilere karşı sert eleştiri geldi.

Mekke İmamı Suud Eş-Şureym, katliam yapan cunta yönetimini ağır sözlerle eleştirdi. Şureym, cuntacıları ABD eski Başkanı Bush'a benzeterek, Firavun'un öğrencileri olduğunu söyledi.

Mısır'da seçimle işbaşına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren cuntaya 5 milyar dolar veren ve darbe karşıtlarına yönelik katliamı savunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ülkesinden sağduyulu bir ses duyuldu.

Suudi Kralı Abdullah, Mısır'daki darbecilere ekonomik desteğin yanı sıra açıklamalarıyla da destek verdi. Kral Abdullah'ın darbecileri öven ve İhvan'ı terör örgütü ilan eden açıklamalarına Körfez ülkeleri de destek verdi. Suudi Kralı'nın Arapları Mısır ordusuna destek olmaya çağıran açıklamasına Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Bahreyn vakit geçirmeden destek verdi.

FİRAVUN'UN ÖĞRENCİLERİ

Arap ülkelerinde bunlar yaşanırken ve Kral Abdullah'ın isteğiyle Körfez ülkeleri cuntaya destek veren açıklamalar yaparken, bu tavra isyan eden Dubai Emiri'nin kızı Mehra'dan sonra bir tepki de Suudi Arabistan'dan geldi. Mekke İmamı Suud Eş-Şureym Mısır'da üst üste katliam yapan cunta yönetimini ağır sözlerle eleştirdi. Kişisel sayfasından açıklamalarda bulunan Şureym, Mısır'da askeri darbeyi yapanların (General Abdulfettah el SisiSisi de buna dahil) kendisine karşı olan herkesi terörist ilan eden Amerika eski Başkanı Bush'a çok benzedikleri gibi, kendisine karşı olan her türlü sesi bastıran ve yok eden Firavun'un öğrencileri olduğunu söyledi.

KÖRFEZ'DEN YÜKSELEN ÇIĞLIK

Suud kralının askeri cuntayı desteklemesi ve her fırsatta Müslüman Kardeşleri terör örgütü gibi göstermesine karşılık Mekke İmamı Şureym'in yaptığı bu açıklama Arap coğrafyasından katliamlara karşı yükselen bir çığlık olarak önemli bulundu.

Bu haber 1,206 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,388 µs