En Sıcak Konular

McCain'den Mısır'a yardımın kesilmesi çağrısı

18 Ağustos 2013 22:33 tsi
McCain'den Mısır'a yardımın kesilmesi çağrısı Mısır'a yapılan ABD yardımının kesilmesi çağrısında bulunan ABD'nin Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, ''Asıl çıkarlarımız değerlerimizin korunmasındadır'' dedi.

ABD'nin Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, "Asıl çıkarlarımız değerlerimizin korunmasındadır'' diyerek, ABD'nin Mısır'a yaptığı askeri ve ekonomik yardımın kesilmesi gerektiğini söyledi.

Amerikan kanalı CNN'e Mısır'daki gelişmelerle ilgili Amerika'nın tutumunu yorumlayan McCain, ABD'nin Mısır ordusuna yardım yapma gerekçesinin bölgedeki Amerikan çıkarlarının korunmasıyla ilgisi yönünde sorulan soruya, ''Asıl çıkarlarımız değerlerimizin korunmasındadır'' karşılığını verdi.

Sunucu Candy Crowly'nin Ulusa Sesleniş isimli programına seçim bölgesi Arizona'dan katılan Cumhuriyetçi Senatör, ''2009'dan bu yana bölgede Amerikan nefreti en yüksek seviyesine ulaştı'' yorumunu yaparak Obama yönetiminin Ortadoğu politikalarındaki hatalarına vurgu yaptı. Senatör McCain, Amerika'dan beklediği desteği bulamayan Mısır ordusunun da Amerikan nefretini bizzat yaydığını iddia etti.

Canlı yayında, Amerikan yardımlarının sebeplerinden birinin İsrail'in bölgede savunmasız kalmaması kaygısının gerekçesine mi dayandığının sorulması üzerine, ABD'li senatör, İsrail'e karşı bölgede bir tehdidin var olduğunu ancak İsrrail'in kendini savunabilecek güçte olduğunu kaydetti.

''YARDIM ŞU AN DURDURULMALI''

''Başta Mısır ordusuna şans vermek istedim'' diyen McCain, ordunun halk üzerinde uyguladığı sert baskılardan sonra yardımın kesilmesinin daha doğru olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Mısır ordusunun Adeviyye meydanındaki Mursi taraftarlarına şiddet kullanmaya başlamasından sonraki dönemde, Obama tarafından Mısır'da gözlem yapmak üzere görevlendirilen McCain, ''Generaller üzerine uygulayabileceğimiz başka bir çok etki yöntemi var ve biz bunların hiçbirini yapmıyoruz, değerlerimizle hareket etmiyoruz'' sözlerine de yer verdi.

Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs