En Sıcak Konular

Rusya, Kıbrıs'ta üs istedi

18 Ağustos 2013 16:16 tsi
Rusya, Kıbrıs'ta üs istedi Rusya'nın Kıbrıs Rum Kesimi'nden resmi olarak üs talebinde bulunduğu bildiriliyor

Rusya Hükümeti'nin, Andreas Papandreu Hava Üssü'nün kullanımıyla ilgili olarak, Rum Yönetimi'ne resmi bir talepte bulunduğu belirtildi. Rum haber kaynakları, Rusların savaş uçaklarıyla ilgili kolaylıklar da istediğini kaydetti.

Taraflar arasındaki savunma anlaşmasının güncellenmesi çerçevesinde, Moskova'nın savaş gemilerine tanınacak kolaylıkların ötesinde, savaş uçakları için Baf'taki hava üssünü de kullanmayı istediği öğrenildi. Bu çerçevede Rum Dışişleri Bakanlığı'nın böyle bir isteğe temkinli yaklaşırken, talebin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e iletildiği aktarıldı.

Rum Politis gazetesi, konunun ilk kez Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu'nun geçtiğimiz Mayıs ayında Moskova'da Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu'yla görüşmesinde gündeme geldiğini hatırlattı.

Haberde, Rusya Savunma Bakanı'nın, savaş gemilerinin Rum limanlarına demirlemesi, liman altyapılarının kullanılması, aynı zamanda gemi mürettebatının değiştirilmesiyle ilgili olanakların ötesinde, Rum Milli Muhafız Ordusu'na ait Baf'taki hava üssünün, Rus savaş uçakları tarafından da kullanılmasını istediğini yineledi.

Rum Savunma Bakanı Fotiu'nun, Rus mevkidaşı Shoigu'yla gerçekleştirdiği görüşmede, Rus Donanması'na limanlarda kolaylıklar sağlanması konusunda, Rum kesiminin buna derhal cevap vermeye hazır olduğunu kaydeden gazete, Fotiu'nun, bu tür şeylerin başka ülkeler tarafından da uygulandığına atıfta bulunduğunu belirtti.

Fotiu'nun ikinci konuyla alakalı olarak ise, Rusya'dan talebini somutlaştırmasını istediğini anlatan gazete, Fotiu'nun konu hakkında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'i bilgilendirmeyi üstlendiğini iletti.

Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs