En Sıcak Konular

Ticari taşıt sürücülerine SRC uyarısı!

18 Ağustos 2013 13:54 tsi
Belgeyi bulundurmayan araç şoförlerine 29 Ağustos'tan itibaren ceza kesilecek.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin "ehliyet" gibi taşınması gereken bir belge de "mesleki yeterlilik belgesi" yani diğer adıyla SRC... Bu belgeyi bulundurmayan ticari araç şoförlerine 29 Ağustos'tan itibaren trafik cezası kesilecek.

Şehir içi ya da şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere önemli bir uyarı geldi. Uyarıya göre ticari araç kullanan şoförlerin mesleki yeterlilik belgesi (SRC) taşıması bundan sonra zorunlu olacak.
 
ŞEHİR İÇİNDE DE SORGULANACAK
 

Konuyla ilgili bilgi veren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesi 29'undan sonra tüm ticari taşıtlarda sorgulanacak. Daha evvel şehirler arası yoldaydı. Kontrole denk gelirseniz ama bugün şehir içerisinde de yüzlerce ticari taşıt dolaşıyor. Taksi var, minübüs var, servis aracı var bir de ruhsatında ticari yazan şirket araçlarında özel şahsi kullandığı araçlar var. Bunların da mutlaka SRC alması gerekiyor" dedi.
 
OLMAYANA PARA CEZASI
 

Mesleki yeterlilik belgesi olmadan yola çıkan şoförleri ise para cezaları bekliyor.  Araç şoförüne 291 Türk lirası araç sahibine 731 Türk lirası idari para cezası kesilecek.
 
Karayolu taşımacılığı yapan her şoför için ehliyet kadar önemli olan ve mesleki yeterliliği gösteren SRC belgesi, taşımacılık yapan şoförlerin çoğunda ise yok.
 
Bir sürücü,  konuya ilişkin olarak "Valla bilgimiz yok. Biliyoruz duyduk SRC belgesinin ne olduğunu daha bilmiyoruz" derken bir başkası, "Sınavlara başvurduk ama zaman bulamadığımız için alamadık" diye konuştu.
 
Ehliyeti 2003 yılından eski olanlar belgeyi doğrudan alabiliyor. Bu yıldan sonra ehliyet alanların ise sınava girmesi gerekiyor.

trthaber

 

Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,086 µs