En Sıcak Konular

'Akan kanın nedeni bizim paralarımız'

18 Ağustos 2013 10:29 tsi
'Akan kanın nedeni bizim paralarımız' S. Arabistan'ın nifak çağrısına destek gelirken, Mısır'daki cuntaya milyonlarca dolar aktaran Körfez ülkelerine Dubai Emiri Maktum'un kızı Mehra'dan tokat gibi cevap geldi.

Mehra, Facebook'ta yaptığı yorumda 'Özür dilerim baba ama akan kanın nedeni bizim paralarımız' dedi.

Mısır'da 3 Temmuz'da gerçekleşen askeri darbeden bu yana 3 bini aşkın sivil hayatını kaybetti. ABD'nin 'darbe' demediği, AB ve Körfez ülkelerinin ya pasif kaldığı ya da milyarlar aktararak cunta rejmine destek verdiği sırada ard arda yaşanan katliamlar yüzbinlerin çığlıklarına dönüştü.

Yalnızca demokratik haklarını geri isteyen ve ülke tarihinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine dönmesi için sokaklarda barışçıl gösteriler düzenleyen Mısır halkı asıl darbeyi Arap dünyasından yedi. Son olarak Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Mısır'daki cunta yönetimine verdiği tam desteğe diğer Arap ülkelerinden olumlu cevap gelirken, Dubai Emiri'nin kızı Mehra Muhammed bin Raşid el-Maktum'un sözleri, Arap liderlere ders oldu.

'MESELE, DİN MESELESİ'

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum'un kızı Mehra, Facebook hesabında babasının fotoğrafının üzerine 'Özür dilerim baba ama akan kanın nedeni bizim paralarımız' yazdığı bir paylaşımda bulundu. Mehra, 19 Temmuz'da paylaştığı S. Arabistan Kralı Abdullah ile babasının fotoğraflarının altında 'New York Times: Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sisi'ye verdiği paralar, Mursi'ye karşı komplo kurulduğunu ortaya koyuyor' yazılı fotoğrafın üzerine 'Afedersin, babam olsan da bu mesele, din meselesi' yazmıştı.

Mısır'daki askeri müdahale öncesi ABD ve Körfez ülkelerinin darbecilere milyonlarca dolar destek verdiği ortaya çıkarken, cunta yönetimine 5 milyar dolarlık yardım sözü veren Suudi Arabistan Kralı'nın darbe öncesi de Abdulfettah es-Sisi liderliğindeki orduya ellerini çabuk tutmaları için 1 milyar dolar ödediği iddia edilmişti.

yenişafak

Bu haber 1,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,851 µs