En Sıcak Konular

AK Parti yeniden yargılanma isteyecek

18 Ağustos 2013 09:45 tsi
AK Parti yeniden yargılanma isteyecek Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin iade-i muhakeme hazırlığına ilişkin parti kurmaylarına talimat verdiğini açıkladı.

Ergenekon davasının gerekçeli kararının açıklanmasının ardından “AK Parti laiklik karşıtı eylemlerin odağı” kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidecek.

AK Parti, "Anayasa Mahkemesi’nden laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma kararının" iptali için harekete geçiyor. Başbakan Erdoğan’ın, “Talimat verdim, gerekeni yapacağız” sözlerinin ardından AK Parti kurmayları, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararının ardından Anayasa Mankemesi’nin (AYM) yolunu tutacak. AK Parti’nin iade-i muhakeme sistemiyle, suçlamadan aklanması istenecek.

KARA PROPAGANDA ÜRÜNÜ

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 67’si tutuklu 275 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında karar açıklandı. Aralarında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un da bulunduğu 19 kişiye müebbet hapis cezası veren mahkeme kararında, “Ergenekon silahlı terör örgütü” ifadesini kullandı. Ergenekon davasıyla birleştirilen internet andıcı davası kapsamındaki deliller için de çarpıcı bir tespitte bulunan mahkeme, “Kapatma davasındaki deliller, hükümeti yıpratmak için kurulan kara propaganda siteleri tarafından üretildi” dedi.

Mahkemenin kararıyla birlikte, Yargıtay eski Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti’ye yönelik kapatma davası açarken kullandığı delillerin bir kısmının bizzat Genelkurmay tarafından üretilen kara propaganda sitelerinden alındığı kesinlik kazandı.

‘Gerekçe’ bekleniyor

Mahkemenin kararından sonra harekete geçen AK Partili kurmaylar, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararı açıklamasının ardından AYM’nin yolunu tutacak. İrticai eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle hazine yardımından mahrum bırakılan partinin, tarihi olarak aklanmasını isteyecek. AK Parti, AYM’ye başvurusunda kapatma davasında verilen kararın yeni deliller çerçevesinde yeniden ele alınmasını talep edecek.

‘Erbil AYM’ye başvurmalı Yalçınkaya soruşturulmalı’

Konuyla ilgili Bugün’e konuşan eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, AK Parti’ye kapatma davası açan Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın soruşturulması gerektiğini söyledi. Petek, şimdiki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’in Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak tarihi bir görev üstelenebileceğini belirterek şöyle konuştu:

SUÇ DUYURUSU YAPILMALI

“AK Parti kapatma davasında mahkeme kararı kesinleşmesi bile belgeleri üreterek yaptıklarını ve bu belgeleri emir komuta zinciri içinde hazırladıklarını dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız itiraf etmiştir. İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırlayan Albay Dursun Çiçek de mahkeme huzurunda itiraf etmiştir. İki isim belgeleri komutanları dönemin Genelkurmay Başkanı Başbuğ’a arz ettiklerini de ifade etmişlerdi. Bunlar tek başına delildir. AK Parti’ye açılan kapatma davasının yenilenmesi, yargılamanın iadesi yoluna başvurmanın hukuki gerekçeleri ortaya çıkmıştır. Yeni bir dava açılabilir."

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil, dönemin Başsavcısı Yalçınkaya’nın uydurma delillerle açmış olduğu davanın büyük bir haksızlığa neden olduğunu ve o delilerin çürüdüğünü nazar alarak AYM’ye başvurarak tarihi bir görev üstlenebilir. AK Parti de Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda bulunmalı. Ergenekon terör örgütüyle bir bağlantısı var mıdır? Varsa nasıl bir işbirliği vardır? Araştırılmalıdır. Ayrıca kapatma davasında kullanılan belgelerin sahte olduğunu, üretilip üretilmediğini, kim tarafından işletildiğini araştırmak gayet kolay. Yalçınkaya bunları araştırmış mıdır? Genelkurmay tarafından kurdurulan siteler olduğunu tespit etmişse, onların uydurduğu haberlerle nasıl kapatma davası açmıştır? Bunlar ancak Yalçınkaya hakkında yürütülecek bir soruşturmayla ortaya çıkar.

Türkiye hukuk devletiyse ve bir mahkemenin dayandığı kararlar çürütülmüşse bunun yolu ceza muhakemesi kanununa göre yenilenmelidir. AK Parti’ye kapatma cezası verilmedi ama irticai eylemlerin odak noktası olduğuna karar verildi. Bu lekeyi temizlemek için AK Parti hemen yargılamanın iadesine başvurmalı ve bu sahte iddianameyi düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılmalıdır.”



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs