En Sıcak Konular

Enerji Bakanı gazda indirim müjdesi vermedi

17 Ağustos 2013 15:33 tsi
Enerji Bakanı gazda indirim müjdesi vermedi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ücretinde bu kış indirime gidilmeyeceğini söyledi.



ARAS Elektrik Dağıtım AŞ (ARAS EDAŞ) ve Aras Perakende Satış AŞ'nin (ARAS EPSAŞ) 'Hisse Devir Teslim Töreni ve Aras Bölgesi Kurumsal Vizyon ve Sürdürülebilir Hedefler Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Bakan Yıldız, Xanadu Otel'de basın açıklaması yaptı.

Bir gazetecinin, 'Kış yaklaşıyor. Erzurumlulara buradan doğalgaz ücretlerinde indirim yapılacağına dair müjdede bulunabilecek misiniz?' sorusunu yöneltti. Bakan Yıldız, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en ucuz doğalgaz tüketicisinin Türkiye'de olduğunu ifade etti. Bakan Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı ithal etmesine karşılık AB ülkelerinden düşük fiyatla satmalarının arkasında hidroelektrik santrallerinden üretilen enerjinin önemli yer tuttuğunu kaydetti. Yenilenen ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiklerine işaret eden Yıldız, "27 Avrupa ülkesi arasında en düşük ücretle doğalgaz kullanan tek ülkeyiz." dedi.

Bakan Yıldız, Erzurum'da 2004 yılında doğalgaz kullanımına başlandığını hatırlattı. Yıldız, 9 yılda Erzurum'da doğal gaz kullanımının yüzde 70 olduğunu, bunun ise düşük bir rakam olduğunu dile getirdi. Doğalgazın mevcut enerji kaynakları arasında en ucuzu olduğunu hatırlatan Bakan Taner Yıldız, "Erzurum soğuk bir şehir. Doğalgaz tüketimi çok önemli. Doğalgaz ucuz ve temiz bir enerji. Ancak şehrin yüzde 30'u hala doğalgaz kullanmıyor. Bu yüzde 30'luk kesim kendi bütçeleri için doğalgaza abone olmalı. Halkımızın doğalgaz kullanmasını istiyoruz. Çünkü çok ekonomik ve çevreci. Doğalgaz kullanılan şehirde hava kirliliği yaşanmıyor." diye konuştu. 

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs