En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan flaş açıklama

15 Ağustos 2013 13:25 tsi
Genelkurmay'dan flaş açıklama Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 1000 kişilik bir kaçakçılık grubunun tespit edildiğini ve uyarı ateşiyle bölgeden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Türkiye-Suriye Hududunda, 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında saat 04:15'te hudut hattında görev yapan araç ve personelimiz tarafından hudut bölgesinde 300 metrelik bir hat boyunca yaklaşık 40 araç ve 750-1000 kişilik yaya, ayrıca 150 kişilik atlı kaçakçı grubu tespit edilmiştir.

Hudut Hattında bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, iki adet Zırhlı Muharebe Aracı, bir adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ve bir tank ile geçiş noktaları kapatılmış ve derinlikte ilave emniyet tedbirleri alınmıştır.''

BİR ASKER YARALANDI
 
Suriye'den Türkiye'ye mazot getiren kaçakçılara müdahale sırasında, akaryakıt bidonlarının kaçakçılar tarafından ateşe verilmesi sonucu çıkan yangında bir asker yaralandı.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, dün, 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Murat Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye kaçak mazot geçirmeye çalışan 4 kişilik kaçakçı grubuna hudut nöbetçileri tarafından müdahale edildi.
 
Müdahale sırasında kaçakçıların akaryakıt bidonlarını ateşe vermesi sonucu çıkan yangında, bir asker alevlere maruz kalarak yaralandı. Yaralı asker, Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesindeki müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi ve GATA Komutanlığında ameliyat edildi. Personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
 
Olayın ardından zanlılardan ikisi Suriye tarafına kaçarken, Türkiye tarafına kaçan 2 kişi Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Bölgede yapılan aramada 9 bidonda 540 litre kaçak mazot ele geçirildi.
 
POMPALI TÜFEKLE ATEŞ ETTİLER
 
Sınırda meydana gelen başka bir olayda ise 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli personel, hutut bölgesinde 300 metrelik bir hat boyunca yaklaşık bin kişilik kaçakçı grubu tespit etti.
 
Güvenlik güçleri, Türkçe ve Arapça uyarıda bulundukları kaçakçılara, hududa yaklaşmaları üzerine müdahalede bulundu. Müdahale sırasında Kuşaklı köyünden pompalı tüfekle 15-20 el ateş edildi. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi üzerine kaçakçılar bölgeden uzaklaştı. Olay sonrası yapılan arazi taramasında 35 mazot bidonu bulundu.
 
3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Savaş Hudut Karakolu sorumluluk sahasında da dün, yasadışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan dört kişilik kaçakçı grubuna taktik tekerlekli zırhlı araçla gruba müdahale edildi.
 
Kaçakçıların "dur" ihtarına uymayarak zırhlı araca 3 el ateş etmesi üzerine, gruba ateşe karşılık verildi. Bunun üzerine Suriye istikametine kaçan kaçakçılardan biri omzundan yaralandı.
 
aa


Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs