En Sıcak Konular

Hedef yeni bir Irak ve Suriye

15 Ağustos 2013 08:49 tsi
Hedef yeni bir Irak ve Suriye Batılı ülkeler, Irak, Suriye, Somali ve Sudan'daki oyununun benzerini Mısır'da da sahneye sürdü.

Ülkeyi iç savaşa sürükleyecek katliamlara sessiz kalarak onay veren Batı, Mısır'ı da kukla idarecilerle yönetmeyi amaçlıyor. Prof. Dr. Özcan, 'Batı, Mısır'da kaosu tırmandıracak politikalar izliyor' dedi.

Mısır'da darbeci General Abdülfettah El Sisi ikinci kez kendi halkına katliam yaptı. ABD, İsrail, Avrupa ve Körfez ülkeleri darbeye verdikleri açık destekten sonra, ülkeyi iç savaşa sürükleyecek katliamlara da sessizliklerini koruyarak destek oluyor.

Daha önce Irak'ta, Suriye'de, Somali'de, Sudan'da aynı oyunu oynayan Batı ülkeleri şimdi de Mısır'ı bir iç savaşla zayıflatmayı ve kukla idarecilerle yönetmeyi hedefliyor. Kendi halkını katleden, ülkesini kan gölüne çeviren General Sisi, yandaş televizyonlarda kurduğu mizansenlerle barışçıl gösteri yapan darbe karşıtlarını silah kullanan teröristler gibi göstererek iç savaşa zemin hazırlıyor.

UZLAŞMA ZEMİNİ DARALIYOR

Ankara Strateji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan, Ortadoğu'da istikrarsızlaştırmanın bir ayağı olarak Mısır'da iç savaş senaryolarının tartışıldığını belirterek, bir bölgede ne kadar çok kan dökülürse uzlaşma zemininin daralacağını dile getirdi. Özcan, 'Batı'nın Mısır'da çok ciddi şekilde parmağının olduğu, bundan sonraki süreçte de istikrar için değil malesef kaosu tırmandıracak politikaları izleyeceği konusunda endişem var' dedi.

BATI KATLİAMA ORTAKTIR

Özcan, 'Bu katliamlara karşı uluslararası kuruluşların dur dememesi, Suriye'de olduğu gibi Mısır'da da acı senaryoların başlangıcı olacaktır. Eğer batı göz yummaya ve onay vermeye devam ederse bu sürecin bir parçası haline gelecektir. Bu anlamda Batının Mısır'da çok ciddi şekilde parmağının olduğunu bundan sonraki süreçte de Mısır'ın istikrarı için değil malesef kaosu tırmandıracak politikaları izleyeceği konusunda endişelerim var' diye konuştu.

İSLAMSIZ DEMOKRASİ ARZUSU

AK Parti MKYK Üyesi ve SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, küresel sistemin İslamsız demokrasi arzu ettiğini belirterek, 'Darbe aslında küresel güçlerle beraber hazırlanmış bir darbedir. Onun için darbeye darbe demekte zorlandılar. Aynı şekilde darbe yaptıkları için katliama katliam demekte zorlanacaklar' dedi. Darbenin finansmanını Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan'ın yaptığını belirten Aktay, şunları söyledi: 'Batı aslında İhvan'sız ve İslamsız bir demokrasi istiyor. Eğer bu mümkün olmayacaksa sürekli kaos ve iç savaş içerisinde bir Mısır'ı özlüyor gibi halleri var.'

Demokrasi dalgasını kesme girişimi

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler, 'Mısır'da yaşanan katliamdır. Bölgedeki demokrasi dalgasının önünü kesmek için yapılan bir hareket. Burada darbecilere karşı direnen halk başaracak. Halkın iradesi galip gelecek' diye konuştu.

Ankara Strateji Enstitüsü Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akif Okur da 'Sisi yeni bir Mübarek dönemine kendisini hazırlamaya çalışıyor. Bunda uluslararası toplumun suskunluğunun etkisi büyük. Tüm aktörlerin müdahale etmeleri lazım' dedi.

yenişafak



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs