En Sıcak Konular

Ateşli silah kullanılmadığını iddia etti

14 Ağustos 2013 12:05 tsi
Mısır İçişleri Bakan Yardımcısı Tümgeneral Osman, göstericileri dağıtan güvenlik birliklerinin "Çevik Kuvvetleri" olduğunu ve ateşli silah taşımadığını ileri sürdü.

Mısır İçişleri Bakan Yardımcısı Tümgeneral Abdulfettah Osman, Rabiatul Adeviyye Meydanındaki göstericileri dağıtan güvenlik birliklerinin "Çevik Kuvvetleri" olduğunu, dolaysıyla ateşli silahları taşımadığını ileri sürdü.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Osman, Rabiatul Adeviyye Meydanındaki gösterilerini sonlandırma amacıyla etrafında konuşlandırılan güvenlik birliklerin Çevik Kuvvet ile Özel Harekat olduğunu ifade ederek, söz konusu birliklerin herhangi ateşli silahı taşımadıklarını, göz yaşartıcı gaz kullanmadan önce güvenlik güçlerinin meydanı boşaltmaları istendiği iddia etti.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nahda ve Rabiatul Adaviyye meydanlarının tahliyesi sırasında, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz dışında herhangi bir şey kullanılmadığı iddia edildi.

Açıklamada, müdahale sırasında göstericilerin saldırısı sonucu 2 polisin öldüğü, 9 güvenlik görevlisinin yaralandığı öne sürüldü.

Güvenlik güvenlik güçlerine "ateş açtığı" gerekçesiyle bazı göstericilerin gözaltına alındığı ve yaralıların çevre hastanelere nakledildiği de kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Nahda bölgesinin güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığı ifade edildi.

Sadece yakalama kararı olanlara tutuklama

Mısır İçişleri Bakanlığı, Rabiatul Adeviyye ile Nahda medyalarında gösteri yapan protestocularından sadece haklarında yakalama kararı bulunanları tutuklanacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerinde Rabiatul Adeviyye ile Nahda meydanlarında, 40 günden fazla süren gösterilerini dağıtmaya başlayan emniyet güçleri, boşaltma işleminden önce çıkmak isteyenlere güvenli çıkışı temin edeceğini duyurdu.

Açıklamada, Meydanların boşaltılması işlemini kanunlara uygun şekilde gerçekleştirdiğini anımsatan bakanlık, güvenlik güçlerine karşı yapılacak her türlü sorumsuz davranışın, yasal müdafaa çerçevesinde gereken karşılığı verileceğini vurguladı.

Öte yandan bakanlık, medya organları ve insan hakları örgütleri ile halkı, meydanların boşaltılma işlemlerinde icra edilen uygulamalarını takip etmeye davet etti.

İçişleri Bakanlığı daha önce gösteri yapılan meydanlarının güvenlik güçleri tarafından sonlandırıp, güç kullanarak boşaltılacağını açıklamıştı.

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, müdahale sırasında ölen olmadığı iddia edildi.



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs