En Sıcak Konular

Firari Ergenekon sanığının yakalandığı ülke şaşırtı!

11 Ağustos 2013 14:32 tsi
Tutuksuz sanık Levent Temiz, 10 yıl hapis cezası alınca Kırklareli'den ülkeyi terk etmeye çalıştı; ancak Bulgar güvenlik kuvvetlerince yakalandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 5 Ağustos'ta karar duruşması görülen Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan davanın tutuksuz sanığı Levent Temiz, sahte kimlikle yurt dışına kaçmak isterken yakalandı.

Levent Temiz'in, TCK 3142 madde uyarınca “örgüt üyeliği” ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarından hapis cezası aldıktan sonra Türkiye'den kaçmak için harekete geçtiği öğrenildi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Temiz, 8 Ağustos'ta Kırklareli Dereköy-Şükrüpaşa mevkiinden Bulgaristan'a giriş yaparken, Bulgar güvenlik kuvvetlerince yakalandı. Temiz'in üzerinde yapılan aramalarda, Kocaeli nüfusuna kayıtlı “Ayhan Coşkun” ismi taşıyan sahte kimlik bulundu.

Alınan bilgiye göre Temiz'in “siyasi iltica” talebinde bulunduğu, ancak Bulgar makamlarınca bu talebin reddedildiği belirtildi. Temiz'in, halen Bulgar makamlarınca gözaltında tutulduğu, Türk yetkililerin de Bulgarlarla temas halinde olduğu ifade edildi.Temiz, Ergenekon davasında kararların açıklandığı gün twitter hesabına “Vatan sağolsun” diye yazmıştı.

BAHÇELİ'YE RAKİP OLMUŞTU

Büyük Hukukçular Birliği'nin kurucusu olan Temiz, İşçi Partisi ve İstanbul Ülkü Ocakları tarafından oluşturulan “Kızılelma Koalisyonu” içerisinde yer aldı. Ülkü ocakları il başkanlığı yapan Temiz, 4 Kasım 2012'de Ankara'da yapılan MHP 10. Olağan Kongresinde MHP Genel Başkanlığına aday olmuştu.

 

Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs