En Sıcak Konular

CHP'nin gözü vekil çıkaramadığı illerde

11 Ağustos 2013 12:57 tsi
2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı 33 ile yoğunlaşan CHP, yerel seçimde başarıyı yakalamak için bu illerin parti yöneticileri ile özel bir çalışma yapıyor.

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP, 2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı 33 ili mercek altına aldı. Bu illerin örgüt yöneticileriyle adaylık yönetimi ve adaylar konusunda çalışmalarını sürdüren CHP, kamuoyu yoklamalarıyla da seçmenin nabzını tutuyor.

CHP özellikle Güneydoğu illerinde çözüm sürecine destek vermemesi nedeniyle oluşan tepkileri ise sıklaştırdığı güneydoğu ziyaretleriyle kırmaya çalışıyor. CHP'de, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı süreci devam ediyor. CHP, nüfusu 100 bini geçen yerlerde ise adaylarını öncelikle örgütün değerlendirmesine tabi tutacak. Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğine ise performans değerlendirmeleri sonucu karar verilecek.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük yarışın yaşandığı büyükşehirlerde ise adaylar konusunda son sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söyleyecek. CHP'de adayların büyük ölçüde Eylül ayı sonlarında netleşmesi beklenirken kritik il ve büyükşehirlerde ise sürecin Şubat 2014'e kadar uzayacağı kaydediliyor.

KRİTİK İLLER

CHP; Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Düzce, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Yozgat'ta Haziran 2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadı. Kulislerde, aday adaylığı sürecinin erken başlatılmasına rağmen, bu 33 il ve 500'ü aşkın ilçede aday başvurusunun az olduğuna dikkat çekiliyor.

sabah

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs