En Sıcak Konular

Suat Kılıç'tan ''Gezi'' uyarısı!

11 Ağustos 2013 12:26 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Stadyumları şiddetin, siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder" dedi.

Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kaldı.

Zaman gazetesine konuşan Kılıç, Gezi Parkı protestolarının tribünlere yansımaması için hem taraftarlara hem de klüplere uyarılarda bulundu.

Kılıç, "Stadyumları şiddetin, siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder. Futbol taraftarı arasına siyasi nifak sokanlar bedelini öder. Kanunda bedeli neyse. Stadyumlar siyaset yeri değil" dedi.

"Futbolu bitirir"

Statlardaki güvenliğin klüplerin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Taraftar gruplarının arasına birileri sızmak isterlerse burası muz cumhuriyeti değil. 30 senedir terörle mücadele eden bir devletiz. Bir-iki yaşanır. Üçüncüde kontrol altına alınır.

Olayların arkasında kim var, tahrik eden kim, kulüpler nereye kadar içinde? Devlet 24 saat içinde lamba gibi ortaya koyar.

Polisle, yargıyla kimseyi korkutmuyorum ama bir eylem için senelerce men cezası almak kulübü ve kendini ateşe atmak kimseye bir şey kazandırmaz. İnsanlar çocuklarını maça, cepheye mi korkusuyla gönderir hale gelirse bu durum Türkiye'de futbolu, kulüpleri, yöneticilerini bitirir."

"Elektronik bilet suçu engelleyecek"

Spor savcılarının stadlarda olayları yakından izleyeceğini söyleyen Kılıç, elektronik bilet uygulaması ile suçun engellenmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kılıç, "Spor savcıları müsabakaları yerinde izleyecek, doğrudan görecek. Raporlar, görüntüler önüne gelecek. Kimin hangi koltukta oturduğunun tespiti için elektronik bilet uygulamasına geçiyoruz. Burada bir fişleme yok. Elektronik bilet tribünlerde yaşanan olaylardan çıktı. Elektronik bilet güvenlik, suç işleyeni bulmak ve bir daha stadyuma girmesini engellemek amaçlı" dedi.

Öğrencileri de uyardı

Kılıç, sadece taraftarları ve klüpleri değil, üniversite öğrencilerini de, "Kimse hayatını karartmasın. Geçmişine sabıka kaydı düşürmesin" sözleri ile uyardı.
 

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs