En Sıcak Konular

Şura Meclisi'nden olağanüstü oturum çağrısı

11 Ağustos 2013 09:59 tsi
Şura Meclisi'nden olağanüstü oturum çağrısı Ordunun yönetime el koymasının ardından feshedilen Mısır Şura Meclisinden, BM Güvenlik Konseyi'nde olağanüstü oturum yapılması çağrısı yapıldı.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından feshedilen Şura Meclisine bağlı Arap ve Dış İlişkiler  Milli Güvenlik Komisyonu'ndan, BM Güvenlik Konseyi'nde ülkenin egemenliğine yönelik saldırıları görüşmek üzere en kısa sürede olağanüstü bir oturum yapılması çağrısı yapıldı.

Komisyondan, Sina Yarımadası'nda dün 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısının ardından darbe karşıtı gösterilere ev sahipliği yapan Rabiatu Adaviyye Meydanı'nda açıklama yapıldı.

Mısır ordusunun savaş doktrinini değiştirmeye yönelik her türlü çabayı reddettiği belirtilen açıklamada, askeri darbe liderlerinin silahlarını halka çevirerek bunu yapmakta ısrar ettikleri ifade edildi.

İsrail'in Mısır'ın stratejik düşmanı olarak nitelendirilen açıklamada "İsrail'in Mısır topraklarını işgali ile sonuçlanan 6 Gün Savaşı'nda yaşananların bir kez daha yaşanmasını kabul edemeyiz. Mısır halkının tercih ettiği meşru demokratik yönetimden uzak bir yol oluşturmak isteyen kanlı askeri darbe ise izlediği siyasetle İsrail'e işgal edebileceği bir alan sunuyor" denildi.

Komisyonun açıklamasında BM Güvenlik Konseyi'nden en kısa sürede Mısır'ın egemenliğine yönelik saldırıları görüşmek üzere olağanüstü bir toplantı yapılması talep edilerek, Mısır halkına da ülkelerini korumak için kanlı askeri darbenin karşısında durmaya devam etmesi çağrısı yapıldı.

Mısır'da 3 Temmuz'da ordunun yönetime el koymasının ardından cumhurbaşkanlığı görevine getirilen Adli Mahmud Mansur, yayınladığı iki maddelik kararname ile Şura Meclisini feshetmişti.

Refah'ın güneyindeki el-Acra bölgesinde, dün "İsrail'e roket fırlatmaya hazırlanan 'cihatçı' grupları hedef aldığı" iddia edilen saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Bölgedeki gruplar, saldırının İsrail'e ait insansız hava aracıyla düzenlendiğini belirtmiş ancak bu iddia Mısır ordusu tarafından yalanlanmıştı.

Mısır emniyet kaynakları, saldırının Mısır'a ait askeri bir helikopter tarafından düzenlendiğini kaydetmişti.

aa

Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs