En Sıcak Konular

'Merkel 3 yıl sonra bırakıyor' iddiası

8 Ağustos 2013 11:44 tsi
'Merkel 3 yıl sonra bırakıyor' iddiası Yaz tatilindeki Berlin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 3 yıl sonra siyaseti bırakacağı iddialarıyla hareketlendi.

Hükümet sözcülerinden Georg Streiter, Berlin'de yaptığı açıklamada ‘Stern' dergisinin son sayısında ortaya atılan iddiaları yalanladı. Sözcü Streiter, iddiaların temelden yoksun olduğunu, bu konuda Merkel'in 18 Nisan'da Bild gazetesine verdiği demeçte ifade edilen görüşlerin esas olduğunu” söyledi.

Başbakan Angela Merkel sözkonusu demecinde, "22 Eylül seçimlerinden zaferle çıkmaları halinde Hrıstiyan Birlik-Liberaller koalisyonunun sürdürüleceğini, kendisinin de Başbakan olarak görev süresinin sonuna kadar ülkeye hizmet vermeye devam edeceğini" vurgulamıştı.


‘HALEFİNİ BAŞBAKANLIĞA ISINDIRACAK'

‘Stern' dergisinin son sayısında yer alan haberde, “Merkel'in 22 Eylül 2013 tarihinde yapılacak genel seçimlerde yeniden seçilmesi halinde görev süresinin sonuna kadar Başbakanlık yapmayı planlamadığı” iddiası dile getirildi.

‘Stern'e göre, “Merkel, 2017'de tamamlanacak görev süresinden önce, 2016'da Başbakanlık görevinden ayrılmayı öngörüyor.” Merkel 2016 yılında 62 yaşına, kocası ise 67 yaşına basacak. ‘Stern'in iddiasına göre Merkel, 2017 genel seçimlerinden bir yıl önce görevinden ayrılarak halefine Başbakanlık görevine ısınması için zaman kazandıracak.


‘ALASKA'DAN ATEŞ ÜLKELERİ'NE'

Haberde, “Merkel'in Başbakanlık görevinden sonra uluslararası bir görev üstlenmeyi düşünmediği” vurgulandı. Brüksel kulislerinde zaman zaman gündeme gelen ve Merkel'in AB’de üst düzey bir göreve talip olduğu iddiaları sürekli yalanlanıyor. ‘Stern'in iddiasına göre Merkel, Alaska'dan Ateş Toprakları'na Amerika kıtasını boydan boya kat eden bir geziye çıkmayı planlıyor. Stern dergisi haberini “kendi kaynaklarına” dayandırdı.


İDDİALARIN GEÇMİŞİ

Merkel'in görev süresi sona ermeden Başbakanlıktan ayrılabileceği iddiaları ilk kez ‘Bild' gazetesi yazarı Nikolaus Blome tarafından ortaya atılmıştı. Merkel'in 61'inci doğum gününden önce, 2015'te Başbakanlıktan ayrılacağı ileri sürülmüştü.

Merkel, ‘Bild' gazetesine verdiği demeçte, “2017 sonrasında yeniden Başbakanlığa aday olup olmayacağı” sorusuna yanıt vermekten kaçınmıştı. Merkel, “Bu tür soruların yanıtı zamanı gelince verilir” demişti.

(D.W.Türkçe)

Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,567 µs