En Sıcak Konular

'Karar nihai değil, Yargıtay süreci var'

8 Ağustos 2013 09:48 tsi
'Karar nihai değil, Yargıtay süreci var' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayram namazı sonrası soruları cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını  Süleymani'ye Camisi'nde kıldı. Başbakan Erdoğan'ı Süleymaniye Camisi'nde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı. Erdoğan, cami avlusundaki çocuklara harçlık verdi. Bu arada bölgede güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Başbakan Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine Ergenekon davası ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun "Adaletin katledildiği bir davadır" açıklaması için 'suçtur' ifadesini kullanan Erdoğan kouşmasını şöyle sürdürdü;

"Biliyorsunuz Türkiye’de yasama yürütme yargı kuvvetler ayrılığını oluşturmaktadır. Dolayısıyla kanaatlerimizi söylerken bu kanaatlerimiz anayasanın amir hükümlerine ters düşmeden olmak durumundadır. Ben o zaman kanaatimi çok açık net ifade ettim. O kanaatimde sapma söz konusu değildir. Ana muhalafet partisinin meşruiyet ifadeleri suçtur. Yargıya müdahaledir. Bu şekilde bir siyaset yapılamaz. Bu tür ifadelerle kimsenin oyu yükselmez. Bu konuda bizim hassasiyetimiz çok farklıdır bu tür bir dalaşmanın içinde AK Parti olarak biz olamazyız. Aynı şekilde MHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamalarda çok çirkindir. Ana muhalefet partisi genel başkanı bir siyasetçi gibi değil genel müdür gibi çalışıyor. Atamalar nasıl yapılır öğrenmesi lazım. Şuçu sabit olmayan kişi için şöyle böyle diyemezsiniz. Bunlar ne zaman ortaya çıktığına baktığımızda da gördüğünüz gbii emekli olduktan sonra ortaya çıkan olaylardır. Buralardan kendine göre bir şeyler çıkarmanın gayreti içerisinde. En önemli savcı, en önemli hakim milletdir. Onun için zaten egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Yargıda da biliyorsunuz son söz milletindir "

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin, "Ergenekon Davasında karar çıktı. Sizin çalışma arkadaşınız İlker Başbuğ da müebbet hapis cezası aldı. Bildiğimiz kadarıyla sizin bir yorumunuz olmadı. Acaba nedir değerlendirmeniz ?" sorusunu, şöyle yanıtladı:

"Tabii ki yargı süreci bitmiş değil. Başta söylediğiniz gibi bu uzun bir süreç. Bütün gerek suçlamaların, gerek cezaların kesinleşmesi için Yargıtay safhası, yani temyiz safhası vardır. Ayrıca Türkiye uluslararası hukuku da tanıdığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi vardır. Şüphesiz ki beraber çalıştığımız sayın Genelkurmay Başkanıyla ilgili üzüntü duyuyorum. Fakat dediğim gibi, kesin değildir bunlar. Kanun yolları hep açıktır. Ümit ediyoruz ki; önümüzdeki dönem içerisinde gerek Yargıtay, gerek diğer safhalarda, varsa bütün yanlışlar bunlar hepsi düzeltilir ve kamuoyunun vicdanını tatmin edecek kararlar çıkar."

Ramazan Bayramını memleketi Antalya'da geçiren Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Baykal, hem dünyada hem de Türkiye'de acı bir bayram yaşandığını söyledi.

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs