En Sıcak Konular

Diyarbakır'da bir ilk!

3 Ağustos 2013 08:07 tsi
Diyarbakır'da bir ilk! Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü personeli verdiği iftar yemeğinde binlerce kişiyle bir araya geldi.

Dağkapı Meydanı'nda verilen iftar yemeğine Diyarbakırın yoksullarından kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından milletveklerine, öğrencilerden işçilere kadar binlerce kişi polisle aynı masada iftar açtı.

Programda konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, halkın desteğinin bu şekilde devam etmesiyle çözüm sürecinin taçlanacağını söyledi. Güven, birlik mesajı verirken 'Cennet kardeşliği'ne vurgu yaptı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, şehirde son yılların en büyük iftar yemeğini verdi. Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı'na kurulan yüzlerce masada oturan halk ile emniyet personeli, ezanın okunmasıyla orucunu açtı. İftarın verildiği meydana kurulan platformda Grup Tillo Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca dillerinde ilahiler seslendirdi.

Emniyet iftarına çocuklarıyla katılan binlerce kişi, iftar öncesi ve sonra ilahilere eşlik etti. Emniyet müdürlüğü şehrin bütün renklerini buluşturmanın yanında, meydanın dört tarafına Diyarbakır surlarındaki tarihi kapıları temsilen, tarihi kapıların adıyla girişler oluşturdu. Konuklar Dağkapı, Çiftkapı, Saraykapı ve Urfakapı'dan geçerek iftar masalarındaki yerini aldı. İftar vaktinden önce platforma davet edilen Diyarbakır Ulu Camii İmamı Mehmet Emin Mülayim Kur'an-ı Kerim okudu, akşam ezanının ardından ise Kayapınar ilçesi Demirok Camii İmamı Nedim Sarı'nın okuduğu duaya meydandakiler amin dedi. İftar yemeğine katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile Emniyet Müdürü Recep Güven, masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar Vali Kıraç'tan bazı konularda yardım talebinde bulundu.

GÜVEN: HEPİMİZ GURBETTEYİZ, ASIL VATANIMIZ CENNET'E GİTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, iftar programından sonra yaptığı konuşmada, Diyarbakır'a hizmeti onur ve şeref saydıklarını belirterek, "Bunu sonuna kadar sürdüreceğimize yemin ediyoruz. Sizler bizi böyle destekledikçe, bu huzur ortamı çözüm süreci devam edecek ve taçlanacaktır." dedi.

Ramazan'ın güzel atmosferinde Allah'ın kulları olarak bir araya geldiklerini anlatan Güven, "Bu ülkenin insanları olarak bir araya geldik. Bizler kendimizi gurbette hissetmiyoruz. Zaten bütün insanlar gurbetteyiz. Asıl vatanımız Cennet, oraya geri dönmeye Allah'ın izniyle çalışıyoruz. Hep beraber Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Zazasıyla, Çarkeziyle her milletten insanlar Cennet'te buluşmayı, orada bir olmayı, Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) sancağı altında toplanmayı arzu ediyoruz. Hepimiz biriz, kardeşiz, Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin." diye konuştu.

VALİ KIRAÇ: ARTIK HAYIR KAPILARINI AÇIP ŞER KAPILARINI SONUNA KADAR KAPATALIM

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise emniyetin, gönül sofrasını halka açtığını söyledi. 11 ayın sultanını coşkuyla yad ettiklerini anlatan Kıraç, "Ramazan'ın sonu yaklaşıyor. Cumartesi günü akşamı Kadir gecesi, şimdiden kandilinizi kutluyoruz. Bizim dinimiz, inancımız, insanımız bu coğrafyada hep sevgi ve saygıyla birbirilerini karşılamışlardır. İnancımıza göre selam barış ve kardeşliktir. Bizim dinimizin gereği de kardeşliktir, barış üzerine kuruludur. Dolayısıyla biz inancımıza göre bir insana kötülük edenin, bir insanı öldürenin bütün insanlığa kötülük yapmış, bütün insanlığı öldürmüş olarak kabul ediyoruz. Biz şundan da çok eminiz, bizim inancımız, 'İman etmedikçe kimse Cennet'e gidemez, birbiriniz sevmediğiniz sürece de iman etmiş sayılmazsınız' hadisi önümüzde açık olarak duruyor. Dolayısıyla bütün insanlığa, hangi ırktan olursa olsun, bütün insanları sevmek ve saymak mecburiyetindeyiz. Binlerce yıldır bu coğrafyada ecdadımız barış içinde bugünlere geldi. Bundan sonraki süreçte hayır kapılarını açık tutup, şer kapılarını da sonuna kadar kapatalım. Barış içinde sonuna kadar yaşalım." diye konuştu. Konuşmaların ardından, iftara katılan vatandaşlar Grup Tillo'nun ilahilerini dinlerken, Emniyet Müdürü Güven, vatandaşlarla sohbet etti.

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs