En Sıcak Konular

Statlar siyasi arena değil

1 Ağustos 2013 15:49 tsi
Taraftar grupları, yeni sezonda tribünler için alınacak kararları değerlendirdi.

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın başkanı Veysel Giley, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonda statlarda siyasi içerikli davranışların yasaklanmasıyla ilgili tavırlarının belli olduğunu anlatarak, "Siyasi içerikli sloganların statlarda olmaması gerekiyor. Biz, bir taraftar grubuyuz. ultrAslan grubu adına konuşuyorum; bünyemizde her görüşten insan var. Her görüşe saygılıyız, herkes birbirine karşı hoşgörülü. Statlar bir siyasi arena değil. Siyasetin yeri statlar değil, bunun için siyasi partiler var" diye konuştu.

Amaçlarının Galatasaray'a hizmet etmek olduğunu vurgulayan Giley, "Bütün görüşlerin olduğu milyonlarca insanı bünyesinde barındıran bir gurubuz. Tabii ki sosyal olaylara karşı bir yaklaşımımız var ama bunlar siyasi değil. Özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerimizde çeşitli projelerimiz var, yaptırdığımız okullarımız var. Türkiye'de ilk kez ilik kan bankasının kurulması için yarın dev bir kampanya başlatacağız. Bunlar tamamen sosyal aktiviteler. Biz, siyaseti oldukça kendimizden uzak tutmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Elektronik bilet uygulamasının kaldırılması gerekiyor

Veysel Giley, yeni sezonda uygulanacak elektronik bilet (e-bilet) projesine karşı olduklarını belirterek, uygulamanın kaldırılması ya da hafifletilmesini istediklerini ifade etti.

Maçların gündüz oynanması konusu

Veysel Giley, maçların gündüz oynanması fikrini mantıklı bulmadıklarını da anlattı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in gündüz maçları oynanması yönündeki açıklamalarını değerlendiren Giley, özellikle yaz aylarında gündüz maçları oynamanın sakıncalı olacağını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Bu mantıklı değil. Ağustos sıcağında gündüz saat 12.00'de oynarsanız, futbolcunun sağlığı ne olacak? Herkesin işinin gücünün bittiği bir saate maçlar oynanması gerekirken, insanlar o saate nasıl stada gelecek? 'Statlara alkollü girilmemesi için bu uygulama olsun' deniliyor ama yöntem bu değil. Alkollü girilmemesi için farklı önlemler alın. Bütün dünya bunu becerdi."

"Fenerbahçe'yi siyasete karıştırmanın anlamı yok"

Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya da AA muhabirine yaptığı açıklamada, tribüne siyaset sokulmasına karşı olduklarını söyledi.

PSV Eindhoven ile yapılan hazırlık maçında bazı kişilerin siyasi içerikli slogan attığını vurgulayan Kalya, şunları kaydetti:

"Durup dururken bazıları 'Her yer Taksim, her yer direniş' diye slogan attı. Biz de tepkimizi verdik. Onların Fenerbahçeli olduğuna inanmıyorum. O maçta kasıtlı yapıldı, çok yanlış. Siyasi slogan atılmasın diye Avusturya'daki maça o yüzden kalabalık gittik. Kendi siyasi görüşün olabilir ama tribünde kullanamazsın. Herkesin görüşü kendine. Genç Fenerbahçelilerin içinde de sağcısı, solcusu, AK Partili olanlar var. O slogana bütün stat katılmadı. Başbakanımız bir kere Fenerbahçeli. Önce iyiydi de şimdi mi kötü oldu? Orada çok büyük bir art niyet var. Bizim grup da 'Ya Allah Bismillah, Allahu Ekber' diye bağırdı. Biz muhafazakar görünüyoruz. İçimizde solcular da var ama bizden kimse o tezahürata katılmadı. Çünkü tribüne siyaset sokulur mu, çok yanlış. Gezi Parkı olayları biteli 1 ay olmuş, resmen art niyet var. Tribünlerde çok büyük olaylar dönüyor. Elimizden geldiğince buna müsade etmeyeceğiz. Biz tekbir getirirken 'hükümet istifa' diye bağırıyor bir grup. Fenerbahçe'yi siyasete karıştırmanın anlamı yok."

Olaylar yasaklarla değil diyalogla halledilsin

İzmir'in köklü kulüpleri Göztepe ve Karşıyaka'nın taraftar grubu liderleri, futbolda önümüzdeki sezon uygulamaya konulması beklenen yasakların tek başına sporda şiddetin önüne geçmek için yeterli olmayacağı görüşündeler.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, "Yasakları fazla buluyoruz. Önemli olan niyettir, biz de iyi niyetli olmaya devam edeceğiz. Tribündeki olayların yasaklarla değil, diyalogla halledileceğine inanıyoruz. Diyalogdan yanayız" ifadelerini kullandı.

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs