En Sıcak Konular

Yangın kısmen kontrol altına alındı

1 Ağustos 2013 10:56 tsi
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangını, üçüncü günün sabahında kısmen kontrol altına alınırken, ekipler, "kök yangını"nın rüzgarla canlanmaması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

AA muhabirinin Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, salı günü öğleden sonra başlayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Ekipler, iki güne yakın süredir uykusuzluklarına rağmen yeşilin yok olmaması için canla başla çaba harcıyor. Yoğun mücadele sonucunda yangın, gece saatlerinde yapılan kritik müdahaleyle kısmen kontrol altına alındı. İş makineleriyle şerit halinde açılan yollar sayesinde yangın bir alanda hapsedildi ve ilerlemesi durduruldu.

Korkulu rüyaları "kök yangını"nın rüzgarla canlanmaması için ekipler, çalışmalarını havadan ve karadan hız kesmeden sürdürüyor. Öyle ki, yangın işçilerine göre, kök içinde uyuyan ateş, rüzgarla alevlenip yeşili yok ediyor. Kök içindeki ateş 3 gün içten içe yanıp, rüzgarla bir anda toprak yüzeyine çıkabiliyor, ardından ağacı ve çevresini alevler sarabiliyor.

Ateş yağmuru yangını büyüttü

Yangın başladığından bu yana en büyük sıkıntı rüzgar oldu. Rüzgar, tutuşan kuru otları metrelerce uzağa taşıdığı için bir çeşit "ateş yağmuru" oluşturdu. Bir alanda söndürülmeye çalışılan yangın, rüzgarın taşıdığı yanan kutu ot parçaları yüzünden 100 metrenin üzerinde ileriye sıçrayabildi. Bu nedenle yangın, oldukça geniş bir alana yayıldı ve müdahalesi çok zor oldu.

Akçakertil Gözteleme Kulesi görevlileri, tüm alanı her saniye gözlemleyerek dumanın çıktığı yere anında müdahale edilmesini sağlıyor.

 

Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,649 µs